Jenei Johanna: Vártam [Képalá]

Képalá |

Négy év sok idő. Ennyi idő alatt a csecsemőből kisgyermek lesz, aki már jár, beszél, rendelkezik saját akarattal. A gyerekből fiatal lesz a gimnázium végére. A barátnőből menyasszony, majd feleség. Én négy év alatt megtanultam újra élni. Azt mondják, ahhoz, hogy valami szokássá váljon harminc napig kell csinálni. Az új életem ötvenszer harminc napja kezdődött.

Fájt már korábban is, de nem foglalkoztam vele, vártam, hogy majd elmúlik magától. Nem múlt, csak rosszabb lett. Elmenetem az orvoshoz, de már késő volt, de nem túl késő. Felkerültem a listára és azóta is várok, helyesebben mondva élek. Mindenki azt mondta, hogy majd jobb lesz és ha találnak szervet, akkor kapok egy második esélyt az életre. Már kaptam, hisz nem haltam meg. Mi tagadás nehéz és néha még most is az. Az elején nem hittem el, hogy ez velem történik, mert ilyenről csak hall az ember. Aztán vártam a csodát, hogy biztos hamar túlleszünk, vártam, hogy csörrenjen a telefon és jöjjön értem a mentő. Vártam, hogy visszakapjam az életem. Aztán rájöttem, hogy nincs mire várni, mert már ez az életem.

Új szokásaim lettek és a régi furcsa az új normális. Azt mondják betegen telt el négy év az életemből. Én azt mondom, hogy eltelt négy év az életemből, betegen. Élek, mert mást nem tudok tenni. Várok, de nem a várakozás az életem, mert ha az lenne, akkor nem is élnék igazán.

Várom, hogy csörrenjen a telefon. De már nem a mentő miatt, hanem hogy tudjam mikor jönnek az unokák és a gyerekek ebédre. És ha épp nem jönnek, akkor csak ülök és nézem, ahogy lemegy a Nap.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Vass Veronika: A várók [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Pétery Dorottya: Szemérem [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Németh Fruzsina Lilla: Hajóorr [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak az első regénye, a Dobozváros, amit Év Gyermekkönyve-díjjal ismertek el, több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól. Most viszont újra megjelenhet, mégpedig az olvasók segítségével.

...
Gyerekirodalom

Sárkányok, vulkánok, Charles Darwin és egy bátor kis hajósinas

A Darwin sárkányai igazi kalandregény, vulkánokkal, hajótöréssel, váratlan fordulatokkal, de ami ennél is fontosabb, hogy a kötet nagy súlyt fektet az állatok iránti szeretetre és felelősségvállalásra is.

...
Gyerekirodalom

A Savanyúleves bástyától a Denevérmúzeumig - Ezekkel a gyerekkönyvekkel fedezd fel a várost!

Milyen titkokat rejt egy város? És hogyan tudjuk mindezeket egy gyerekkel felfedezni? A városlátogatásoknak nem feltétlenül kell nyafogásba fulladniuk, különösen akkor nem, ha egy könyv már jó előre megalapozza az érdekődést. Három olyan sorozatot szedtünk össze, amelyek abban segítenek, hogy egy városba tett kirándulás a gyerekek számára is élvezetes, emlékezetes és játékos legyen.