Fehér Enikő: Miért nem mondta senki [Képalá]

Képalá |

Nem vagyok az a temetőbejáró típus, ne haragudj emiatt. Ha én haltam volna meg előbb, te valószínűleg minden szombaton felkelnél korán, frissen vágott virággal a kertből felpattannál egy buszra, elegyengetnéd a csokrot a márványon, sírogatnál, mint a vége felé olyan gyakran, simogatnád a képemet. Nekem ez nem megy. Én úgy gondolok rád, Anyuskám, mintha itt lennél úgy és én is fessebb lennék. Azt képzelem, te is jössz velem a partra, pacsálsz a lábaddal, fújolsz, milyen hideg, aztán visítasz, mikor beledoblak, emlékszel, volt ilyen is. Minden szombaton lejövök ide, nem horgászok, engem is untatott, csak azért jártam ki horgászni, hogy bosszantsalak, hallgassam, ahogy kárálsz, házimunka, főzés, minden rád marad. Anyuskám, parádés voltál ilyenkor, felfújtad az arcod, mint valami mókus, dühös kis mókusom, de unalmas volt nélküled horgászni. Most már csak üldögélek itt. Néha kihozom az unokákat, de mostanában nem szívesen jönnek, programjuk van, nem érnek rá, meg jobb is az embernek sírdogálni egyedül. Érzelgős lettem, a fene vigye el. Anyuskám, miért nem mondta senki, hogy te mész el előbb. Felkészültem volna, de most itt vagyok, néha fekszem a nagy ágyban, gereblyézem a nagy kertet. Találtam egy kertiszéket, Anyuskám, azt hozom ki mostanában, beleállítom a vízbe és lesem az embereket. Hűti a lábam a víz, tapicskolok, jót tesz a vérkeringésemnek, azt mondta az az okos lányod. Hát tegyen neki jót, én nem bánom. Csak a temetőbe ne kelljen menni.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Simonicsné Tóth Krisztina: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Molnár G. Krisztina: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Szepesi Kornél: Holtág [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak az első regénye, a Dobozváros, amit Év Gyermekkönyve-díjjal ismertek el, több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól. Most viszont újra megjelenhet, mégpedig az olvasók segítségével.

...
Gyerekirodalom

Sárkányok, vulkánok, Charles Darwin és egy bátor kis hajósinas

A Darwin sárkányai igazi kalandregény, vulkánokkal, hajótöréssel, váratlan fordulatokkal, de ami ennél is fontosabb, hogy a kötet nagy súlyt fektet az állatok iránti szeretetre és felelősségvállalásra is.

...
Gyerekirodalom

A Savanyúleves bástyától a Denevérmúzeumig - Ezekkel a gyerekkönyvekkel fedezd fel a várost!

Milyen titkokat rejt egy város? És hogyan tudjuk mindezeket egy gyerekkel felfedezni? A városlátogatásoknak nem feltétlenül kell nyafogásba fulladniuk, különösen akkor nem, ha egy könyv már jó előre megalapozza az érdekődést. Három olyan sorozatot szedtünk össze, amelyek abban segítenek, hogy egy városba tett kirándulás a gyerekek számára is élvezetes, emlékezetes és játékos legyen.