Hogyan befolyásolják a színek a hangulatunkat
Promóció promóció

Hogyan befolyásolják a színek a hangulatunkat

A színek nagyon fontos szerepet játszanak az emberek életében. Nemcsak a ruhaválasztást vagy az otthonok díszítését befolyásolják, hanem a hangulatra és az érzésekre is hatnak. A nyugalomtól az izgalomig, a kikapcsolódástól az energianyerésig az az állapotpaletta, amelyet a passionsante.be a színekkel kapcsolatban kezel.

Promóció |

Például minden zöld árnyalatnak eltérő hatása lehet. A smaragdzöld luxust inspirál, a víz (nagyon világos) és a kék-zöld relaxációt és pihenést idéz elő, pihentető és nyugtató hatással. Az ilyen színekben uralkodó szoba elősegíti a nyugodt alvást. A citromzöld energiát ad és csodákat tesz egy olyan környezetben, ahol ösztönözni kell az alkotást. Az olívazöld azonban rendet és harmóniát sürget, jó választás egy olyan munkaterülethez, ahol mindent jól el kell rendezni.

A piros, a szerelem színe intenzív érzelmeket jelez. A szexuális vonzalom, a szorongás, a harag és más erős, szélsőséges, elsődleges érzések a piros színűek. A piros ruhadarab segít az önbizalom és a mentális erő építésében. Másrészt úgy tűnik, hogy a piros megváltoztatja az elemző szellemet, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy e szín helyzetében az ösztön megelőzi az elemzést. Valójában a piros szín nem nyújt biztonságot, de az adrenalint magas szinten tartja.

A fehér tisztaságot és frissességet idéz elő, világos, nyugtató és párás színű. Európában a szüzesség szimbóluma és az esküvői ruha színe. A kórházakban az egészségügyi személyzet gyakran fehér köpenyt visel, ami a tisztaság benyomását kelti. De a túl sok fehér egységes hatást vált ki, az unalom kockázatával, ami az érdeklődés eltűnéséhez vezethet.

A sárga napenergiát idéz, boldogsággal és optimizmussal társítva. A sárga színű környezet serkenti az energiát és az innovációs vágyat. Idővel azonban nyomasztóvá válhat, különösen a fényesen festett helyiségekben. Ez sokkal ritkábban fordul elő halványsárga esetén, amely fáradtság nélkül energiát ad.

-

Photo 6139613 © Václav Hroch | Dreamstime.com | Vörös rózsák

A kék színhez sokféle hatás társul, sok árnyalattal, amelyek mindegyike sajátos hatást gyakorol a légkörre és a hangulatra. A kék klasszikusan a béke és nyugalom színe, az a tény, hogy a kék fejhallgató szimbóluma, nem véletlen. Ő azonban hidegséget, tekintélyt és akár arroganciát is sugallhat. A sötétkék kabát - öltöny vagy szabó - hűséget, hűséget, szilárdságot és vezetést tükröz. Egy állásinterjún a sötétkék további bónusz. A világos és halványkék békét és nyugalmat hoznak, de az ilyen színekkel festett szoba hideg érzetet kelt.

A piroshoz hasonlóan a narancs is nagyon intenzív érzéseket vált ki. Ez egy élénkítő szín, amely rendkívül előnyös lehet a stresszes vagy boldogtalan emberek számára. A szín kitartást, kedvességet és tisztességet is sugall, és gyakran használják reklámokban és termékcímkéken. Az üzenet a következő: „Vásároljon, garancia vagyok a minőségre és a megbízhatóságra”. A narancs ideális alternatíva azoknak, akiknek a sima vörös túl intenzívnek, túl agresszívnek tűnik.

A fekete szimbólumokkal teli szín, és az érzelmek széles skáláját tükrözi, a kontextustól függően: erő, magabiztosság, vigasz, szomorúság. Egy fekete kiegészítő, ruhadarab vagy díszítőelem erőt, eleganciát és kifinomultságot jelent. Női fehérneműben a fekete nagyon érzéki. A fekete, mint a fehér a földgolyó egyes részein, a gyász, tehát a szomorúság színe.

A lila színhez kapcsolódó érzések a kék vagy a piros színárnyalatától és dominanciájától függenek (amelynek keverékéből lila született). A sötét szín luxust, bölcsességet és önvizsgálatot idéz, nagylelkűség benyomását keltve. A levendula mályva világosabb, játékosabb és romantikusabb, míg a kék színű levelek hidegebbek, diszkrétebbek és visszafogottabbak, mint a több piros színű változatok. Régebben a lila nehezen beszerezhető szín volt, ezért drágábban értékesítették. Emiatt az eliteknek volt fenntartva, "királyi színnek" nevezve.

A rózsaszín ártatlanságot, romantikát és nőiességet idéz. A színe megnyugtató, friss és játékos. A fényes változat ünnepi, néha színházi, és örömet okoz, míg a halvány rózsaszín az ártatlanságot és a kedvességet szimbolizálja. Innen a hagyomány, hogy a lányokat rózsaszínbe öltöztetik. A rózsaszín nyugtató jellege miatt azonban unalmasnak tűnhet, ha extra energiára van szükség. Egyes sportklubok például halvány rózsaszínre festik ellenfeleik öltözőit, abban a reményben, hogy csökkenthetik energiájukat.

Az utolsó szín, amelyet a passionsante.be felülvizsgált, a gesztenye, a föld színe, a valóságban való lehorgonyzás és a bölcsesség színe. Általában a barnát viselő embereket megbízhatónak, megbízhatónak tartják. De még ebben az esetben is az árnyalatok különböző érzéseket keltenek, a nyitottságtól, az emberi melegségtől, a spontaneitástól a terrakotta barna esetében, a pragmatizmustól a nagyon sötét szín esetén.

...

Ránki Sára bűnügyi nyelvész: Klemperer leírta, hogyan erőszakolja meg a hatalom a nyelvet

...

Bódis Kriszta: Számomra úgy van értelme az életnek, ha változást hozok

...

Számoljuk fel az emberközpontúságunkat! [Ms. Columbo Olvas]

...

Litkai Gergely: Multidolgozóként minden bűnt elkövettem a természettel

A hét könyve
Kritika
Ahol háború van és fájdalmas választóvonalak, ott nem lesznek győztesek
...
Nagy

Meg kell ismernünk a női írókat, akiket elfelejtettünk

Új podcast-sorozatunkban arra tettünk kísérletet, hogy visszamenőlegesen is megismerjük és feltárjuk elfeledett női szerzőink életútját, életművét. Az egyes epizódokban olyan írók, költők pályáját jártuk körbe mint Szendrey Júlia, Czóbel Minka, Karig Sára, Kádár Erzsébet, Lesznai Anna vagy Galgóczi Erzsébet. Elindult a N/ők is írtak.

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

...
Szórakozás

A Meggyőző érvek egy újragondolt Fleabag, talpig empírben

A Meggyőző érveket Jane Austen legérettebb, legkiforrottabb regényeként szokták emlegetni. A legújabb netflixes feldolgozásban Dakota Johnson próbál új életet lehelni a történetbe – felemás sikerrel.

Hírek
...
Nagy

Ezeket a könyvet olvasd, ha tetszett a Rose Napolitano kilenc élete!

...
Hírek

Nézz körül Benneték otthonában a BBC-s Büszkeség és balítéletből!

...
Zöld

Ezt az 5 könyvet ajánljuk az oroszlánok világnapján

...
Zöld

A fák folyamatosan tanulnak, de egy kéthetes hőhullám szorult helyzetbe hozza őket

...
Szórakozás

Caitriona Balfe már a próbavideóján bizonyította, mekkorát alakít majd az Outlanderben

...
Szórakozás

Peter Jackson komolyan fontolgatta a hipnózist A Gyűrűk Ura után

...
Hírek

Mutasd meg a fotóiddal Nádas Péter Budapestjét!

...
Hírek

Végre magyarul is megjelenik Paul Auster első sikerkönyve

...
Hírek

Meghalt David McCullough kétszeres Pulitzer-díjas amerikai író

...
Hírek

Musical készül Frida Kahlo életéről

...
Szórakozás

Rájátszás, Kollár-Klemencz, Saiid - Koncertekkel, izgalmas zenei programokkal vár a zalai Margó

...
Promóció

Friss mai állások – a böngészés szabadsága