Szombaton Orvos-Tóth Noémival lassulunk az Összekötve élőjében

Valuska László | 2020. április 03. |

Fotó: Valuska Gábor

Április 4-én rendezik meg a nemzetközi Slow Art Day-t, ami röviden annyit tesz, hogy lassuljunk le a kultúrafogyasztásban is: keressünk fel egy helyi múzeumot, galériát vagy közéti alkotást, töltsünk el minden művel legalább 5-10 percet, utána beszélgessünk róla. A Ludwig Múzeumban áprilisban nyílt volna a Lassú élet. Radikális hétköznapok című kiállítás, amin hónapokig dolgoztak. A kiállításról Popovics Viktória kurátor mesélt bővebben a Ludwig Múzeum blogján. A járványügyi helyzet miatt ez nem nyílik meg, viszont a Ludwig Lounge-sorozatunk eseményét online megvalósítjuk.

Orvos-Tóth Noémi: A generációk úgy illeszkednek egymáshoz, mint...

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus és terapeuta, a párkapcsolatok szakértője, a transzgenerációs szemléletet majdnem húsz éve kezdte kutatni. Örökölt sors című kötete decemberben jelent meg, de olyan népszerű, hogy azóta gyakorlatilag tábort vert a sikerlisták élén. A könyv tanulmányokon keresztül azt a kijelentést tárgyalja, miszerint felmenőink életének történései sejtszinten öröklődnek az utódokban, és mindez hatással van a jelenünkre.A Könyves Magazin Facebook-oldalán április 4-én, szombaton 17 órától élőben beszélget Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológussal, az Örökölt sors című sikerkönyv szerzőjével beszélgetünk az Összekötve című napi beszélgetőműsorunkban a lassúságról mint kritikus gondolkodásról. Hogyan lassult le hirtelen az életünk? Mit tanultunk ebből hosszútávon? Hogyan refletál a művészet a gyors, globális, fogyasztásközpontú életünkben egy ilyen kényszerlassuláskor?

Az Összekötve című napi élő beszélgetőműsort két hete indítottuk el, különböző könyveken keresztül mindennap 17 órától beszélgetünk a körülöttünk lévő világról. 

Kapcsolódó cikkek
...
Összekötve

Grecsó: Nagy tétekről csak álarc nélkül lehet beszélni - Összekötve

 A költői visszatérésről, a Libri irodalmi díjra jelölt Vera című regényéről, most kibontakozó gyermekverseiről és jövőbeli terveiről is beszélt az Összekötve keddi műsorában.

...
Összekötve

Jordán Ferenc: A vírus is csak akkor rossz, ha terjed, egyébként semmi bajunk vele - Összekötve

Mi köze van a globalizációnak a jelenlegi járványügyi helyzethez, a koronavírusnak a Bajnokok Ligájához, Rousseau-nak az Instagramhoz? ÖSSZEKÖTVE Jordán Ferenccel, az Ökológiai Kutatóintézet hálózatkutató biológusával.

...
Összekötve

A BOOKR Kids-en napi 80 percet olvas több tízezer diák - Összekötve

A járvány miatt 2000 tanár és több tízezer diák használja naponta a BOOKR Kidset: napi 80 percet olvasnak a karanténban.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.