Tizenhárom könyves gigaszerződést kötött John Scalzi

.konyvesblog. | 2015. május 26. |

(Kép forrása)

Egy tízéves, tizenhárom könyvre szóló, 3,4 millió dollárt érő szerződést kötött John Scalzi az amerikai Tor kiadóval. Scalzi egyike a legfelkapottabb kortárs sci-fi íróknak, aki a Vének háborúja-kötetekkel szerzett hírnevet (például itt írtunk róla), a Redshirts című regényéért pedig 2013-ban Hugo-díjat kapott. A szerződés értelmében Scalzi a következő tíz évben tíz felnőtteknek szóló, és három ifjúsági regényt fog írni. Ezek között lesz olyan, amely a Bezárt elmék folytatása lesz (ennek Head On lesz a címe), lesz olyan, amelyben visszatér a Vének háborúja világába, ezek mellett pedig egy teljesen új űropera-sorozatot is tervez.

Kapcsolódó cikkek:

A kőkemény űroperák után disztópikus krimire váltott Scalzi

John Scalzi: Bezárt elmék (RÉSZLET)

Szikár, kegyetlen űropera - egy lány szemével

John Scalzi közleményében azt emelte ki, hogy a szerződés lehetővé teszi, hogy több időt töltsön azzal, amit az olvasók elvárnak tőle, azaz az írással. Emellett nem titkolt célja az is, hogy tovább növelje olvasói táborát. Az író saját blogján vicces kérdés-felelet formájában részletesebb magyarázatot is adott, így bejegyzéséből kiderül, hogy a döntésében nagy szerepet játszott a stabilitás,és az, hogy így hosszú távon tervezni tudjon.

Scalzi könyveinek népszerűségét jól mutatja, hogy jelenleg háromnak, a Redshirtsnek, a Vének háborújának és a Bezárt elméknek a televíziós adaptációja, illetve adaptációs előkészítése zajlik jelenleg is.

Forrás: LA Times