Mutasd be a legmerészebb magyart, akit ismersz, és vacsorázz együtt Nyáry Krisztiánnal!

Mutasd be a legmerészebb magyart, akit ismersz, és vacsorázz együtt Nyáry Krisztiánnal!

.konyvesblog. | 2015. december 03. |

Fotó: Valuska Gábor

Szerelmes írók, költők, és igazi hősök után 30 merész magyart mutat be új kötetében Nyáry Krisztián. A cselekvés, a teljesítmény, a belső szabadság, a hit, a lelkierő hősei ők, akik nem féltek megtenni az első lépést, merészségükkel sokszor cselekvésre ösztönözve környezetüket. Mindannyian magyarok voltak, azok is, akik felnőtt fejjel választották új hazájuknak az országot, mert „döntéseiket magyar identitással, a magyar történelem sorsfordító pillanataiban hozták meg.” Nyáry mesél többek között a boldoggá lett vértanúról, Salkaházi Sáráról, Michnay Gyuláról, akinek volt bátorsága megszökni a recski munkatáborból, Gudbrand Gregersenről, a norvég-magyar építőmesterről, aki tetemes áldozatokat hozott a közjó előmozdítására, vagy épp Molnár Gáborról, a vak világjáróról.

Merész magyarokat mindannyian ismerünk. Névtelen hősök ők, akik mindig a saját szívükre hallgatnak, és bátran szembeszállnak a többséggel, ha a helyzet úgy kívánja. A Corvina Kiadó és a Könyvesblog szeretne nevet adni ezeknek a hősöknek.

Nyáry Krisztián: Merész magyarok - 30 emberi történet

Corvina Kiadó, 2015, 250 oldal, 4500 HUF

 

2015. november 16-án játékot indítunk, melynek keretében bárki bemutathatja a legmerészebb magyart, akit ismer: olyan családtagokat, ősöket és ismerősöket, akik bátorságuk és tetteik miatt megérdemelten férnének oda harmincegyediknek a könyv végére. Olyan, maximum 5000 leütéses történeteket várunk, amelyből kiderül, ki és miért érdemelné meg a merész magyar címet.

A személyes hőstörténetek, melyeket „Merész magyarok” tárggyal a  konyvesblog@gmail.com emailcímre várunk, a Könyvesblogon lesznek olvashatók, közülük Nyáry Krisztián és a Könyvesblog stábja választja ki a legemlékezetesebbet. A győztes egy vacsorát nyer a Merész magyarok szerzőjével, a játék különdíjasa pedig Nyáry Krisztián eddig megjelent köteteivel lesz gazdagabb.

A beérkezési határidő 2015. december 31-e!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.