A szakácskönyv valószínűleg az az ajándék, aminek az is örül, aki kapja, és az is, akinek majd főznek belőle. A karácsony közeledtével naná, hogy az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi kerüljön a terített asztalra, mi azonban egyelőre azt mutatjuk meg, hogy melyek azok a gasztrokönyvek, amelyekből a fa alá válogathatunk.
Váncsa István: Lakoma 2. - Az itáliai konyhák legfinomabb ételeiből
A görög, török, libanoni, marokkói vonal után Váncsa István új kötetében a Mediterráneum olasz sávja felé veszi az irányt, és tárja olvasói elé az antipasti, primi, secondi és dolci legjavát.
Váncsa István: Lakoma 2. - Az itáliai konyhák legfinomabb ételeiből
Libri, 2015, 696 oldal, 4990 HUF
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
A tévénézők többsége egy gasztroshow séfjeként ismerheti Bernáth Józsefet, akinek ez az első szakácskönyve. A javára legyen mondva, hogy nem akart mindenáron nagyot dobni, sokkal inkább visszanyúlt az alapokhoz, és teljesen egyszerű(nek vélt), a magyar étkezési mindennapokba már szépen belesimult ételeket főzött, gondolt és tálalt újra.
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Kossuth Kiadó, 2015, 200 oldal, 4990 HUF
Jamie Oliver: Otthonos ízek
A klasszikusokra szavazott Jamie Oliver is, akit ezúttal az otthoni ízvilág és a valódi házikoszt ihletett meg. Ennek megfelelően ételeit hosszú nyári estékre, begubózós téli napokra, hétvégékre, nagy társasági és családi összejövetelekre, valamint ünnepekre ajánlja.
Jamie Oliver: Otthonos ízek
Park, 2015, 408 oldal, 7900 HUF
Tove Jansson, Sami Malila: Múmin szakácskönyv - Északi ízek
A múminok már a konyhában vannak! És ha már ott vannak, fakanalat is ragadnak. Az általuk összeállított menüsoron Múminmama meghűlést gyógyító csodaitala, Éhes múmin rakott krumplija, és Múminpapa tejszínhabos tortája is szerepel.
Tove Jansson, Sami Malila: Múmin szakácskönyv - Északi ízek
Fordította: Kovács Ottilia, Cerkabella Könyvkiadó, 2015, 156 oldal, 2890 HUF
Vétek György, Rosenstein Róbert: Sörkönyv
Ki mondta, hogy a sört csak inni lehet? A sörforradalmi áttekintés, a legújabb sörfőzési trendek és kóstolási kisokos mellett a Sörkönyv közel harminc izgalmas ételreceptet is kínál. Mondani se kell, hogy mindegyik sört kíván.
Vétek György, Rosenstein Róbert: Sörkönyv
Corvina, 2015, 200 oldal, 5990 HUF
Bud Spencer: Eszem, tehát vagyok
Bud Spencer filozofikus szakácskönyvében olyan vacsoravendégek ülnek az asztal körül, mint Szókratész, Konfuciusz vagy Immanuel Kant. A csilis babot mindegyikük megússza, a vacsora ezúttal legendásan olasz.
Bud Spencer: Eszem, tehát vagyok
Libri, 2015, 292 oldal, 3990 HUF
Déri Szilvia: Házisáfrány szakácskönyv
Csajos szakácskönyv a mindent kimondó Házisáfránytól, aki a receptek mellett megírja az élete férfijainak történeteit is. Déri Szilvi egyszerre kemény és kedves az olvasóval, és miközben flörtölve feltálalja a férfiakat, sok jó receptet elárul.
Déri Szilvia: Házisáfrány szakácskönyv
Corvina Kiadó, 2015, 160 oldal, 4990 Ft
Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened
Az ízHUSZÁR hipszterbloggere tökéletesen tisztában van azzal, hogy minden étkezés legfontosabb fogása a desszert. Könyvében az 50 legjobb édességet mutatja meg a palacsintától a gulab jamunig.
Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened
Bookline Könyvek, 2015, 176 oldal, 4990 HUF
Fűszeres Eszter: Leves minden napra
A Fűszer és lélek bloggerének 40 kedvenc levese, hogy ne kelljen hosszú perceket sorban állnod a papírpoharas levesezők előtt a déli csúcsidőben.
Fűszeres Eszter: Leves minden napra
Libri 2015, 120 oldal, 3990 HUF
Mautner Zsófia: Budapest bites
Chilli & Vanilia Zsófia nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy bemutassa a külföldieknek, hogy a rántott húson, és az echte ungarische gulash-on kívül is létezik magyar gasztró. Harapj bele Budapestbe!
Mautner Zsófia: Budapest bites
Libri, 2015, 196 oldal, 6500 HUF