Zombiölő Mr. Darcy és a lány a vonatról - Ezeket az adaptációkat nézzük jövőre

.konyvesblog. | 2015. december 07. |

 books-being-made-movies-2016.jpgForrás: Popsugar

A filmesek egy része 2016-ban is a könyvespolchoz fordul ihletért. Nézünk majd zombikkal felturbózott klasszikust, posztapokaliptikus utolsó előtti részt, Nagy Amerikai Regényt és Dave Eggers duplázást is. Ez várható jövőre adaptáció fronton. (Az időpontok az amerikai bemutatóra vonatkoznak.)

Rick Yance: Az ötödik hullám

Az ötödik hullámban a 16 éves Cassie (Chloë Grace Moretz) próbálja túlélni a földönkívüli-inváziót. Vagy öl, vagy őt ölik meg. Yance regénye egy trilógia első része, úgyhogy arra tippelünk, a túlélés sikerrel zárul majd.

Bemutató: január 15.

Nicholas Sparks: The Choice

Egy megrögzött agglegény beleszeret a szomszéd lányba, és rájön, hogy a megrögzöttségnek nincs semmi értelme. Tökéletes pre-Valentin filmélmény minden Sparks-rajongónak!

Bemutató: február 5.

Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik

Mr. Darcy és Elizabeth Bennett két bál és két balul elsült szerelmi praktika között zombikat gyilkol. Grahame-Smith Austen-adaptációja valószínűleg a következő év legbetegebb feldolgozása lesz.

Bemutató: február 5.

Liz Tuccillo: Hot to Be Single

A manhattani Julie körbeutazza a világot, hogy különböző nők randizási szokásait tanulmányozza, miközben a New York-ban maradt barátai a saját szerelmi életüket próbálják menedzselni.

Bemutató: február 12.

Katherine Paterson: A nagy Gilly Hopkins

Katherine Paterson: A nagy Gilly Hopkins

Móra Ferenc Ifjúsági Könyvek, 1986, 168 oldal, 1190 HUF

 

A kissé nehéz természetű Gilly már nagyon sok nevelőszülőnél megfordult, pedig minden vágya, hogy igazi édesanyjával élhessen. Azt, hogy mennyire rohan az idő, abból lehet megállapítani, hogy a mamáját Julie Stiles alakítja.

Bemutató: február 19.

Kim Barker: The Taliban Shuffle

taliban-shuffle-kim-barker.jpg

Barker újságíróként dolgozott Afganisztánban és Pakisztánban a kétezres évek elején, élményeit pedig memoárja után most filmben mondja el. Producer és főszereplő a csodálatos Tina Fey.

Bemutató: március 4.

Veronica Roth: A beavatott - A hűséges

Tris Prior átjutott a kerítés túloldalára, de rá kellett jönnie, hogy ott minden van, kivéve szép új világ. A filmesek két részre szakították Roth trilógiájának harmadik részét, az Ascendent 2017-ben érkezik.

Bemutató: március 18.

Lewis Caroll: Alice Tükörországban

Alice átesik a tükör másik oldalára, és megismeri a Gruffacsórt. A félresikerült Csodaország után Tim Burton Tükörországban javíthat. Drukkolunk neki.

Bemutató: május 27.

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

 

Jojo Meyes: Mielőtt megismertelek

Cartaphilus, 2012, 484 oldal, Előjegyezhető

 

Louisa elveszti kávézói állását, és egy motorbalesetben megbénult férfi ápolójaként helyezkedik el. A lány életvidám és optimista, a férfi mogorva és depressziós. Ebből csak szerelem lehet.

Bemutató: június 3.

Roald Dahl: Szofi és Habó

Roald Dahl: Szofi és Habó

Móra Ferenc Ifjúsági Könyvek, 1990, 164 oldal, 3990 HUF

 

Szofi összebarátkozik a HATALMAGOS AZONÁLTAL BARÁTSÁGOS ÓRIÁSsal, és együtt próbálják felhívni az angol királynő figyelmét kilenc emberevő óriásra. A Habó Bill Hader lesz, a rendezői székbe Steven Spielberg ül.

Bemutató: július 1.

Mike és Dave Stangle: Mike and Dave Need Wedding

mikedave.jpg

A könyv szerzője két fivér, akik feladtak egy hirdetést, hogy randipartnert találjak maguknak egy esküvőre. A hirdetés önálló életre kelt az interneten. Főszerepben: Adam DeVine, Zac Efron, Anna Kendrick és Aubrey Plaza.

Bemutató: július 8.

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Paula Hawkins: A lány a vonaton

XXI. Század Kiadó Kft., 2015, 320 oldal, 3392 HUF

 

Az alkoholista, amnéziás Rachel minden nap ugyanazon a vonaton utazik, ám egyszer olyat lát, ami felkavarja monoton, munkanélküli, végigpiált napjait. Vonatozni a vásznon Emily Blunt fog.

Bemutató: október 7.

Kritikánk a könyvről >>

Interjúnk Paula Hawkins-szal>>

Siobhan Dowd, Patrick Ness: Szólít a szörny

A zaklatás és édesanyja betegsége miatt Conor megteremt magának egy szörnyekkel terhelt fantáziavilágot, ahol nem lehet többé elhallgatni az igazat.

Bemutató: október 14.

Olvass bele a könyvbe>>

Dan Brown: Inferno

Dan Bron: Inferno

Gabo, 2015, 656 oldal, 3990 HUF

 

Tom Hanks újra felölti Robert Langdon csúnya tweedzakóját, és Firenzébe utazik, hogy lemerüljön Dante poklába.

Bemutató: október 14.

Kritikánk a könyvről>>

Interjúnk Dan Brownnal >>

JK Rowling: Legendás lények és megfigyelésük

JK Rowling: Legendás lények és megfigyelésük

Animus, 2014, 80 oldal, 1980 HUF

 

Rowling részben visszaér a Potter-univerzumba, a Legendás lények ugyanis Harry és barátai egyik tankönyve volt. A kötet szerzőjét, Göthe Salamandert Stephen Hawking, vagyis az Oscar-díjas Eddie Redmayne alakítja.

Bemutató: november 18.

Endo Suszaku: Némaság

Endo Suszaku: Némaság

Cartaphilus, 2013, 256 oldal, 2790 HUF

 

Jezsuita szerzetesek próbálják megismertetni a kereszténységgel a 17. századi Japánt. A Suszaku-adaptációt eredetileg 2015-re ígérték. A bemutató csúszott, de a rendező még mindig Martin Scorsese.

Bemutató: november (pontos dátum még nem ismert)

Ransom Riggs: Üresek városa

Ransom Riggs: Üresek városa

Kossuth Kiadó, 2014, 380 oldal, 3490 HUF

 

A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiből megismert Jacob és furcsa barátainak kalandjai Londonban és Walesben folytatódnak.

Bemutató: december 25.

Kritikánk a könyvről>>

Az alábbi adaptációk bemutatója egyelőre nem ismert:

Dave Eggers: Hologram a királynak

Dave Eggers: Hologram a királynak

Európa, 2015, 340 oldal, 2990 HUF

 

Tom Hanks Szaúd-Arábiába utazik, és rendíthetetlenül várja, hogy prezentálhasson az ország királyának valamiről, amiről igazából fogalma sincsen. Időközben felfedez egy furcsa kinövést a nyakán, és megismerkedik egy helyi orvosnővel.

Dave Eggers: The Circle
circle-dave-eggers.jpg

A 2013 egyik legjobb könyvének választott The Circle-ben Emma Watson lép egyre előrébb egy Google-ra hajazó techcég ranglétráján. Tom Hanks alig pihente ki A hologram a királynak forgatását, ismét egy Eggers-adaptációban szerepel.

Tim Crothers: The Queen of Katwe

queen-katwe-tim-crothers_1.jpgIgaz történet Phiona Mutesiről, aki az ugandai szegénysorból kitörve lesz a világ egyik legjobb sakkjátékosa.

Diane Ackerman: The Zookeper’s Wife

zookeeper-wife-diane-ackerman.jpg

A varsói állatkert dolgozóinak igaz története, akik a második világháború alatt zsidó emberek százait mentették meg a náciktól. Címszerepben Jessica Chastain.

John Green: Alaska nyomában

John Green: Alaska nyomában

Gabo, 2014, 292 oldal, Előjegyezhető

 

Green első regénye 128 nap krónikája egy bentlakásos iskolából, ahol a 16 éves Miles Haltert  beleszeret az önpusztító Alaska Youngba.

Susannah Cahalan: Lángoló agy – Egy hónapig őrült voltam

Susannah Cahalan: Lángoló agy – Egy hónapig őrült voltam

Könyvmolyképző, 2014, 292 oldal, 2999 HUF

 

Susannah Cahalan (Chloë Grace Moretz) egy nap leszíjazva ébred egy kórházi ágyon. Pár nappal korábban még ő is egy átlagos 24 éves volt. ám a diagnózis most pszichózis, agresszió és veszélyes instabilitás. Memoárjában betegsége történetét írta meg. 

David Grann: Eldorádó, az elveszett város

David Grann: Eldorádó, az elveszett város

Athenaeum, 2009, 328 oldal, 3392 HUF

 

Igaz történet a brit felfedezőről, Percy Harrison Fawcett-ről, aki 1925-ben tévedt el Amazóniában, ahol egy ősi, legendás civilizáció után kutatott.

Sam Munson: The November Criminals

november.jpg

Egy végzős és elég balhés középiskolás nyomoz osztálytársa gyilkosa után. Az idei Chloë Grace Moretz nagy éve lesz, ebben az adaptációban is szerepelni fog.

Jeanne Ryan: Nerve

nerve-jeanne-ryan.jpg

Ryan ifjúsági regényének főhőse egy újabb végzős középiskolás, aki egy hátborzongató online Felelsz vagy mersz? játék részesévé válik. Úgy tűnik, a játék ismeri őt.

ML Stedman: Fény az óceán felett

ML Stedman: Fény az óceán felett

General Press, 2013, 392 oldal, 3600 HUF

 

A világítótorony őre egy holttestet, és egy csecsemőt fedez fel az otthona közelében Ausztrália partjainál a második világháború után. Az őr felesége korábban számtalanszor próbált teherbe esni, ám mindig elvetélt. A sors most az útjába sodor egy gyermeket.

Philip Roth: Amerikai pasztorál

Philip Roth: Amerikai pasztorál

Európa, 1999, 502 oldal, 1500 HUF

 

Egy Seymour "Swede" Levov nevű átlagember átlagéletének krónikája a hatvanas éveket követő évtizedekben. Roth Nagy Amerikai Regényének adaptációjában Seymourt Ewan McGregor alakítja.