A New York Times szerint Az ajtó az év egyik legjobb könyve

.konyvesblog. | 2015. december 03. |

ajto.jpgSzabó Magda klasszikusa, Az ajtó 2015-ben jelent meg újra Amerikában a New York Review Books Classics-sorozat részeként Len Rix fordításában. A kritikusok annyira szerették a regényt, hogy a New York Times most az év legjobb könyveit összegyűjtő tízes listájára is beválogatta.

A regényről Claire Messud írt elragadtatott kritikát a Timesban, amelynek hatására a könyv egyszerűen hiánycikk lett Amerikában. Messud azt írja, hogy Az ajtó sorai és képei még sokáig a fejében motoszkáltak, teljesen váratlanul jutottak eszébe, és mindig erős érzelmeket váltottak ki nála. „Megváltoztatta, ahogyan a saját életemet értelmezem” 

Szabó Magda regénye olyan fontos könyvekkel került egy listára, mint Ta-Nehisi Coates Between the World and Me-je, amit nagyon szeretnénk magyarul is elolvasni, Paul Beatty vicces-botrányos rabszolgaszatírája, a The Sellout, vagy Helen MacDonald Costa-díjas memoárja, a H is for Hawk.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.