Októberben jön a Drakula hivatalos előzményregénye

.konyvesblog. | 2018. augusztus 29. |

dacre_stoker_jd_barker_dracul_b1.jpg

Október 2-án jelenik meg a világirodalom egyik legfélelmetesebb és legmaradandóbb történetének, a Drakulának a hivatalos előzményregénye. A Dracul a világpremier napján olvasható lesz magyarul is, és már dolgoznak a megfilmesítésén. 

A regényt Dacre Stoker – Bram Stoker unokahúgának az unokája – és A negyedik majom nemzetközi bestsellerszerzője, J.D. Barker írta a Drakula eredeti kézirata alapján, amit néhány évvel ezelőtt egy pennsylvaniai csűrben kallódó hagyatékból vásárolt meg Paul Allen, a Microsoft társalapítója. Barker beszámolójából az derül ki, hogy amikor megtudta, hogy egyetlen élő Stoker sem látta még az eredeti kéziratot, felvette a kapcsolatot Allennel, hogy meglepje Dacre Stokert. A kézirat megtekintése során azonban mindenki meglepődött: kiderült ugyanis, hogy az általunk ismert, 1897-ben megjelent Drakula története csak a szöveg 102. oldalán kezdődik, az előtte lévő 101 oldalon egy előzményként szolgáló történet és rengeteg szerzői feljegyzés olvasható. 

Ez a 101 oldal vált a Dracul ihletőjévé, és ennek alapjaira építette fel és írta meg Dacre Stoker és J.D. Barker az október 2-án megjelenő, vérfagyasztó történetet, melynek még a stílusa is remekül őrzi az 1800-as évek végének hangulatát. 

A Dracul Bram Stokerről és a testvéreiről szól, akik egy sötét lény nyomába erednek. Gótikus horror és természetfeletti krimi egyszerre, amely nem csupán Drakula, hanem Bram Stoker eredetéről is felfedi a fátylat. Másrészt pedig annak a titokzatos nőnek a története, aki összeköti őket. A kötet valóságos és kitalált szereplőkkel dolgozik, és új megvilágításba helyezi a világirodalom legfélelmetesebb és legmaradandóbb történetét. 

A könyv jogait több mint tíz országba eladták a tavalyi bejelentésekor, és ezzel egy időben felfigyelt rá Hollywood is. A megfilmesítési jogok végül a Paramounthoz kerültek: a rendezői székben a Stephen King-féle Azból tavaly nagy sikerű remake-et forgató Andy Muschietti fog ülni. 

A DRACUL AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJÁN
2018. szeptember 29-én, 22 órától Dracul könyvbemutató beszélgetést és Drakula-kvízt rendeznek az Olvasás Éjszakája esemény keretein belül. Izgalmas részletek és érdekességek a regényről és születéséről.
Helyszín: Fókusz Könyváruház

 A történetről

1868-at írunk, és a huszonegy éves Bram Stoker egy magányosan álló toronyban várja, hogy szembenézzen egy leírhatatlan szörnyeteggel. Feszületekkel, szenteltvízzel és egy puskával felszerelkezve azért imádkozik, hogy túlélje élete leghosszabb éjszakáját. Kétségbeesetten igyekszik papírra vetni mindazt, aminek tanúja volt, ezért feljegyzi azokat az eseményeket, amelyek egészen idáig vezettek. 

Bram gyermekkorában sokat betegeskedett, ezért az ideje nagy részét ágyban töltötte a szülei dublini otthonában, és egy fiatal nő gondoskodott róla, akit Ellen dadusnak hívtak. Amikor az egyik közeli városban egymással összefüggő, különös halálesetek történnek, Bramnek és a nővérének, Matildának, szemet szúrnak Ellen dadus furcsa szokásai. Ezután egymást követik a titokzatos és hátborzongató események, míg végül Ellen váratlanul eltűnik az életükből. Évekkel később Matilda Párizsba megy tanulni, ahonnan azzal a hírrel tér haza, hogy látta Ellent, és a rémálom, amelyről Brammel azt hitték, hogy már régen véget ért, valójában csak most kezdődik. 

A szerzőkről

stoker_barker_author_photo_credit_dayna_barker.jpg

Dacre Stoker a legendás szerző, Bram Stoker unokatestvérének az unokája, és hagyatékának a gondozója. Rendszeresen hívják világszerte fellépni a Stoker on Stoker, the Mysteries Behind the Writing of Dracula című előadásával, melyben Bram Stoker életéről, a Drakula-történet hátteréről és a kettejük közti kapcsolatról mesél. Ezen kívül gyakran kérik fel szakértőnek a vámpírokkal és a popkultúrára gyakorolt hatásukkal kapcsolatban. Nemrég Erdélyben is vezetett felfedező túrákat, melyek témája III. Vlad “Drakula” gróf élete és történelmi kora, valamint Bram Stoker regényének helyszínei. 

J.D. Barker nemzetközi bestsellerszerző, legismertebb regénye A negyedik majom, ami közel húsz országban jelent meg világszerte. Nagy rajongója James Patterson, akivel jelenleg egy közös regényen dolgozik.