A bemutató után könyvként is kiadják a Harry Potter-színdarabot

.konyvesblog. | 2016. február 11. |

2016 a jelek szerint MEGINT Harry Potter éve lesz: július 30-án debütál a londoni West Enden a Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színdarab, ami szép és jó, a rajongók szerint azonban nem elég, sokan ugyanis a Twitteren keseregtek amiatt, hogy a művet miért nem adják ki könyvalakban is. Hát, minden kívánságuk így teljesüljön: a Little, Brown Book Group ugyancsak a Twitteren jelentette be, hogy a bemutató után, egészen pontosan július 31-én könyvként is megjelenik az új Harry Potter-darab szövegkönyve.

A szinopszis szerint az események fonalát tizenkilenc évvel a roxforti csata után csípjük fel: Harry Potter ekkor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt munkatársa, három gyerek apja, legkisebb fia pedig - a sztori tulajdonképpeni főhőse - a tizenegy éves Albus Severus, aki ekkor kezdi meg első évét a Roxfortban.

A darabot Jack Thorne írta, és John Tiffany rendezi, J.K. Rowling producerként vesz részt a munkában. Harry-t Jamie Parker (Valkűr), Ron Weasley-t Paul Thornley (Nyomorultak, Doc Martin) játssza, míg Hermione Grangert a Laurence Olivier-díjas, Angliában élő szváziföldi színésznő Noma Dumezweni alakítja majd.

Forrás: BuzzFeed

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.