Szváziföldi színésznő az új Hermione

.konyvesblog. | 2015. december 21. |

hp.jpgRon, Hermione és Harry (forrás: a színdarab hivatalos Twitter-oldala)

Bejelentették a nyolcadik Harry Potter-rész, a West End-színdarabként látható Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) szereposztását. Harry-t Jamie Parker (Valkűr), Ron Weasley-t Paul Thornley (Nyomorultak, Doc Martin) alakítja, míg Hermione Grangert a Laurence Olivier-díjas, Angliában élő szváziföldi színésznő Noma Dumezweni alakítja majd.(Hermione bőrszínére JK Rowling nem tesz egyértelmű utalást a sorozatban.)

Harry immáron felnőtt, a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, három gyermek apja, és még mindig boldog házasságban él Ginny Weasley-vel. Miközben a múlttal hadakozik, mely nem akar ott maradni, ahová tartozik, legkisebb fiának, Albus Severus Potternek a családi örökséggel kell megküzdenie.Ahogy múlt és jelen baljóslóan egybemosódik, apának és fiának meg kell barátkoznia azzal a kellemetlen igazsággal, hogy a sötétség gyakran egészen váratlan helyekről érkezik. 

A darabot Jack Thorne írta, és John Tiffany rendezi, JK Rowling producerként vesz részt a munkában. 

Forrás: Buzzfeed

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.