J.K. Rowling színdarabban folytatja Harry Potter történetét

.konyvesblog. | 2015. október 26. |

Július 30-án debütál a Harry Potter-színdarab a londoni West Enden: a Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színpadi mű ott kezdődik, ahol a hetedik kötet abbahagyta, és J. K. Rowling éppen emiatt lényegében a sorozat nyolcadik darabjának tekinti azt.

A szinopszis szerint az események fonalát tizenkilenc évvel a roxforti csata után csípjük fel: Harry Potter ekkor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt munkatársa, három gyerek apja, legkisebb fia pedig - a sztori tulajdonképpeni főhőse - a tizenegy éves Albus Severus, aki ekkor kezdi meg első évét a Roxfortban. Albusnak egy olyan családi örökség súlyával kell megbirkóznia, melyet ő maga soha nem kívánt, miközben pedig "múlt és jelen baljóslatúan összeolvad", apa és fia is kénytelen szembenézni a kényelmetlen igazsággal, miszerint "a sötétség váratlan helyekről érkezik".

Az előadás producerei már bejelentették, hogy J. K. Rowling új darabjában a felnőtt Harryt Daniel Radcliffe játssza. A rendező John Tiffany, a színdarabot Rowling története alapján Jack Thorne írta.

Forrás: Mic.com,MTI