Gyerekeknek olvas fel Oprah Winfrey és az Obama-házaspár

Gyerekeknek olvas fel Oprah Winfrey és az Obama-házaspár

Híres chicagóiakat kértek fel arra, hogy egy könyvtári online sorozat keretében gyerekeknek olvassanak fel. Illusztris a lista.

Könyves Magazin | 2020. május 19. |

A chicagói közkönyvtár online sorozatot indított gyerekeknek, amelyben híres - jelenlegi vagy egykori - chicagóiak olvasnak fel. Az Élőben a könyvtárból című műsorban szerepelt már Oprah Winfrey, valamint Barack és Michelle Obama is. Utóbbi felidézte, hogy mindössze négyéves volt, amikor először ellátogatott a könyvtárba, és úgy fogalmazott, hogy az olvasójegyével a tudás világát tudta megnyitni. Az Obama-házaspár Peter Reynolds The Word Collector című kötetét olvasta fel, Oprah Winfrey pedig Charlie Mackesy The Boy, The Mole, The Fox and the Horse című gyerekkönyvét. A műsorvezető azt mondta, ez az egyik új kedvence, és azért is szereti, mert egy időtlen történet, amely megtanít minket arra, hogy megbecsüljük, amink van. "Az egyik kedvenc sorom, amikor arról beszél, hogy vajon félig üres, vagy félig teli-e a pohár, mire az a válasz érkezik, hogy boldog attól, hogy van egy pohara" - tette hozzá Oprah.

Michelle Obama nem először olvasott fel gyerekeknek a koronavírus-járvány alatt. Az egykori First Lady előadásában olyan klasszikusokat lehetett már meghallgatni, mint a Graffaló vagy A telhetetlen hernyócska.

Michelle Obama felolvassa A Graffalót a gyerekeknek - Könyves magazin

A volt First Lady A Graffalóból olvas fel a Youtube-on. A projekt egy négyrészes sorozat első epizódja, amelyben Michelle Obama klasszikus gyerekkönyvekből mesél hétről-hétre. Michelle Obama saját bevallása szerint már gyerekként is imádott hangosan felolvasni másoknak, később szülőként pedig nagy öröm volt számára, hogy a történetmesélés varázslatát meg tudta osztani a saját gyerekeivel, majd más gyerekekkel is.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Michelle Obama felolvassa A Graffalót a gyerekeknek

A volt First Lady A Graffalóból olvas fel a Youtube-on. A projekt egy négyrészes sorozat első epizódja, amelyben Michelle Obama klasszikus gyerekkönyvekből mesél hétről-hétre.

...
Gyerekirodalom

Sztárok olvasnak fel Roald Dahl mesekönyvéből

Egy rakás hollywoodi nagyágyú mesél majd Roald Dahl regényéből, a projekt jótékony célokat szolgál: a felajánlásokat a koronavírus elleni harcra fordítják.

...
Gyerekirodalom

Hogyan fognak emlékezni a gyerekek erre a koronavírusos tavaszra?

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is kíváncsi erre, így pályázatot hirdetett általános és középiskolásoknak.

...
Kritika

Elena Ferrante hőse hazugsággal lázad a felnőttek képmutató világa ellen

Elena Ferrante új regényének első mondata többszörösen traumatikus a kamasz narrátor számára, aki megtapasztalja, a felnőtté válás útja programszerű hazugságokkal van kikövezve. A felnőttek hazug élete a hét könyve.

Szerzőink

...
Szeder Kata

20 ezer ízlelőbimbó elvesztéséről [zsebró]

...
Németh Róbert

Németh Róbert: Motorcycle Emptiness

...
Valuska László

A heteroszexuális férfit egy fülszöveg is elbizonytalanítja

Hírek
...
Hírek

Lenyűgöző gengsztereposzban elevenedik meg Krakkó királya

...
Hírek

Intim levelekben kérték Beauvoir tanácsait az olvasók

...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
Hírek

Alekszijevics nélkül, de megtartják a Könyvhetet

...
Hírek

Bookline top50: Orvos-Tóth Noémi könyve vezeti a júliust

...
Hírek

Ilyennek képzelte Pálfi György a Sömmit