Michelle Obama felolvassa A Graffalót a gyerekeknek

A volt First Lady A Graffalóból olvas fel a Youtube-on. A projekt egy négyrészes sorozat első epizódja, amelyben Michelle Obama klasszikus gyerekkönyvekből mesél hétről-hétre.

Könyves Magazin | 2020. április 21. |

Kép forrása

Michelle Obama saját bevallása szerint már gyerekként is imádott hangosan felolvasni másoknak, később szülőként pedig nagy öröm volt számára, hogy a történetmesélés varázslatát meg tudta osztani a saját gyerekeivel, majd más gyerekekkel is. „Ezekben az időkben sok család nagy stressz alatt van.  Izgatott vagyok, hogy esélyt adhatok a gyerekeknek az olvasás gyakorlására, és hogy megismertethetek velük néhány gyönyörű történetet” – nyilatkozta. 

Julia Donaldson és Axel Scheffler klasszikusát – amelynek a napokban koronavírusra átírt változata is született – a sorozat készítői közösen választották. A Mondays with Michelle Obama tegnap indult el. Egyszerre közvetítik hétfőn délutánonként a PBS KIDS csatornán és a Penguin Random House US Facebook-oldalán, és utólag is visszanézhetők maradnak. A magyar gyerekeknek nemcsak a mesék miatt lehet érdemes hallgatni, hanem az angoltanuláshoz is jól jöhet.

Forrás: The Bookseller

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Michelle Obama inkább otthon akarta látni a férjét, mint a Fehér Házban

...
Hírek

Michelle Obama egy ikon volt, Amerikában esszékötet jelenik meg róla

...
Hírek

Hatvan millió dollárért ír memoárt az Obama házaspár