Molnár T. Eszter: Amíg nem csavaroghatunk, olvassunk kalandregényeket

Molnár T. Eszter: Amíg nem csavaroghatunk, olvassunk kalandregényeket

Még a karantén kezdetén kerestük meg a gyerekkönyvszerzőket, ajánljanak három könyvet a családoknak. Most Molnár T. Eszter (A Kóbor Szálló, Stand up! - Egy majdnem normális család, Az emberek országa) válaszait olvashatjátok.

Ruff Orsolya | 2020. május 18. |

Játszva tanuljunk: Richard Scarry: Tesz-vesz szótár

Richard Scarry
Tesz-vesz szótár
Ford.: Réz András, Móra, 2018, 93 oldal
-

A Tesz-vesz-sorozat gyerekkorunk kedvenc böngészője volt, és azóta sem merült feledésbe. Karantén idejére a szótár kötetet javaslom, mert az nemcsak szórakoztat, hanem az angol és német szavak elsajátításában is segít a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

Merüljünk bele egy rajzolt világba: Deyries-Lemery-Sandler: Rajzos zenetörténet az őskortól napjainkig

Deyriés-Lemery-Sadler
Rajzos zenetörténet az őskortól napjainkig
Zeneműkiadó, 1985
-

A képregények hosszú órákra lekötik a gyerekeket, és sokszor a felnőtteknek is végtelenül szórakoztatóak. A Rajzos zenetörténetet iskolás koromban kaptam, és azóta számtalanszor fellapoztam, mert amellett, hogy rengeteg tényszerű adatot közöl egyes művekről, zenei korszakokról, szerzők életéről, rendkívül vicces is. Még érdekesebb az élmény, ha közben meg is hallgatjuk a zeneműveket. Elsősorban zene iránt érdeklődő vagy zenei iskolába járó gyerekeknek ajánlom kiegészítő, szórakoztató otthoni tanulásra.

Amíg nem csavaroghatunk a barátainkkal, olvassunk kalandregényeket: Berg Judit: Rumini-sorozat

Berg Judit
Rumini
Pozsonyi Pagony, 2019, 247 oldal
-

Kisiskolás koromban nagy csavargó voltam, és csak akkor maradtam otthon, ha a könyv, amit olvastam, érdekesebb volt, mint a kinti világ. Most csavargás helyett adjunk a gyerekek kezébe kalandregényeket. Az én kisiskolásom a Rumini-sorozatot olvassa, mert az olyan izgalmas, hogy közben minden másról meg lehet feledkezni, és olyan sok kötete van, hogy remélhetőleg kitart a karantén végéig.

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Molnár T. Eszter: Mindeközben Bajkonurban [Holdra szállás 50]

...
Szívünk rajta

Molnár T. Eszter: Vidám karnevál volt a fejemben írás közben

...
Kritika

Ilyen varázslatos könyv talán még sosem készült a hajléktalanságról

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.