Kertész Edina nagyszerű társakra talált az írásban

Karanténba kerültek a gyerekkönyvírók is, mi pedig arra kértük őket, meséljék el, hogyan telnek a napjaik, és mi az a három könyv, melyeket a családok figyelmébe ajánlanának. Ezúttal Kertész Edina (A milliomos szamár, A lány, aki orvos akart lenni, Dodó-sorozat) válaszait olvashatjátok.

Ruff Orsolya | 2020. április 09. |

 

Fotó: Szalmás Krisztina

"Egy írónak otthon maradni igazi öröm, mert végre írhat. Persze ez nem egészen igaz: mellette el kell végezni a napi munkát is home office-ban, és a két gyerek otthoni tanulását is megoldani valahogy. Az első hét végére egész jól belejöttünk, az első óra előtt felébresztem a fiúkat, és reggeli után indulhat a tanulás, kora délutánig, akkor pedig igyekszünk valamilyen mozgást belevinni a hétköznapokba. Felderítettük a környék szabadtéri pingpongasztalait, és találtunk is egyet egy félreeső helyen, így oda szoktunk járni lazítani. Üres óráimban (haha) pedig azt csinálom, amit a legjobban szeretek: írok. Szerencsés vagyok, mert ebben nagyszerű társakra találtam. Éppen egy young adult-könyvön dolgozunk Halász Bálinttal, az utolsó simításokat végezzük, a Facebookon pedig gyerekírókkal mesélünk az otthonmaradóknak. És persze végre előveszem a kedvenc könyveimet is.

Charlotte Brontë
Jane Eyre
Ford.: Ruzitska Mária, Görgey Gábor, Lazi Kiadó, 2015, 432 oldal

Gyerekkorom kedvence, Jane Eyre, ami hosszú napokra elegendő muníciót szolgáltat az olvasáshoz, rejtélyes, romantikus és szívbemarkoló.

Jules Verne
Kétévi vakáció
Ford.: Bartócz Ilona, Holnap Kiadó, 2016, 337 oldal

A gyerekekkel esténként Jules Verne Kétévi vakációját olvassuk, amiben egy csapat gyerek egy lakatlan szigetre verődik, és alaposan be kell osztaniuk a kétszersültet.

Katty Kay – Claire Shipman
Az önbizalom kódja lányoknak
Ford.: Kertész Edina, Menő Könyvek, 2019, 301 oldal

Most talán van egy kis idő magunkat is építeni, az Önbizalom kódja lányoknak című könyvet szerintem minden kamaszlánynak olvasnia kellene, jó szívvel ajánlom."

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Bartos Erika 12 könyvet ajánl szeretetről, barátságról, elfogadásról

Mit csinálnak a karanténban, mennyire forgatta fel az új helyzet a mindennapjaikat és mi az a három könyv, amelyeket a gyerekeknek ajánlanak? Ezúttal Bartos Erika válaszait olvashatjátok, aki nem állt meg három könyvnél, hanem egyenesen tizenkettőt ajánlott.

...
Gyerekirodalom

Adamik Zsolt: Mi rossz történhet egy elzárt íróemberrel?

Mit csinálnak a gyerekkönyvszerzők karantén idején? Mivel töltik az idejüket, és melyik az a három könyv, amelyeket másoknak ajánlanak? Ezúttal Adamik Zsolt válaszait olvashatjátok.

...
Gyerekirodalom

Gimesi Dóra: Attól tartok, előbb-utóbb írni is fogok

Mihez kezdenek a gyerekkönyv-írók a karantén alatt? Mit írnak és mit olvasnak? Ezúttal Gimesi Dóra válaszait olvashatjátok.

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Végtaghiányos gyerekek elfogadását segíti A csodabogár

A pedagógusok már az iskolákban is feldolgozhatják Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvét, munkájukat pedig óravázlatok és foglalkozástervek is segítik.

...
Gyerekirodalom

Catarina Sobral a felnőtteket is meg akarja szólítani a gyerekkönyveivel

Catarina Sobral portugál illusztrátor és animációs rendező azt mondja, valahol még mindig él benne egy gyerek, képeskönyvei ugyanakkor nemcsak a legkisebbeknek szólnak. Budapesti látogatása alatt a színek dialógusáról, a szükséges kompromisszumokról és Lisszabon fényeiről beszélgettünk vele.

...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

Hírek
...
Szórakozás

Itt az új előzetes Joel Coen Macbeth-feldolgozásához!

...
Hírek

Magyar gimnazista nyerte az oxfordi esszéversenyt

...
Hírek

Michael Caine mégsem lesz főállású író

...
Hírek

Női krimiszerző nyerte a milliós díjat, majd kiderült róla, hogy három férfi

...
Beleolvasó

Rubin Eszter új regényében váratlanul ismét felüti fejét a mindent felemésztő szorongás

...
Nagy

Az emberen túli idegenség is közös Bartók Imre és Sepsi László új regényében

...
Nagy

Dezső András: A rendszerváltás után a titkosszolgálatok maradtak

...
Nagy

Tisza Kata: Elfogadhatóvá, szerethetővé próbáltam tenni az egyedüllétet

...
Promóció

Kozma Lilla Rita - Utcamesék történetek hajléktalanságról