Ha Hervé Tullet-n múlik, mindenkinek lesz saját kiállítása

A Pötty könyv szerzője szerint a karanténban sem kell lemondanunk a műélvezetről, és ígérete szerint segít abban, hogy a négy fal között is megrendezhessük a saját kiállításunkat.

.konyves. | 2020. március 26. |

-

Ahhoz, hogy ellátogassunk egy kiállításra, nem kell feltétlenül múzeumba mennünk – hirdeti Hervé Tullet (Pötty könyv, Pötty játék, Hol a mesénk?), akinek szavai még nagyobb súllyal esnek latba karantén idején. A múzeumok, galériák ugyanis bezártak, a művészetről viszont nem kell lemondani, hiszen az illusztrátor utasításait követve bárki megrendezheti a négy fal között a saját kiállítását.

Sőt, Tullet továbbmegy, és azt ígéri, hogy a segítségével az Ideális Kiállítást is létre tudjuk hozni a saját lakásunkban. Ehhez nem kell mást tenni, mint írni egy emailt a közösségi oldalain megadott címre (info@expoideale.com), ő pedig elmeséli minden hozzá fordulónak, hogyan fogjon hozzá a projektnek. A válaszüzenet tulajdonképpen két levelet tartalmaz: az első alapvetően a felnőtteknek szól, példákat mutat és megoszt több hasznos videót is (ezek francia nyelvűek, de beállítható rajtuk angol és portugál felirat is). A másik levél pedig arra biztatja a gyerekeket, hogy a saját stílusuknak megfelelően alkossanak, egyedül vagy akár a családtagjaikkal közösen, és olyan színeket használjanak, amilyeneket ŐK szeretnének. Ha elkészültek, akkor állítsák ki a műveket a lakás egy adott pontján – ez lehet egy szoba, vagy akár az ablakpárkány is. Végezetül Tullet arra kéri a gyerekeket, ne felejtsenek el fényképeket készíteni, a fotókat pedig küldjék el neki – a beérkezett képekből az elmúlt napokban többet is megmutatott a közösségi oldalain.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Amikor Grecsóék forgattak, még karanténban volt a karantén

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián a Vattacukor dallal üzenik, hogy „ne legyetek rosszak”.

...
Gyerekirodalom

Animációs rövidfilm készült Rofusz Kinga Otthon című silent book-jából

Két éve jelent meg a Vivandra Kiadó gondozásában Rofusz Kinga Otthon című kötete, amely szavak nélkül, kizárólag a képek révén mesél. A könyvből animáció is készült a K.G.B. Stúdió közreműködésében, amelyet bárki megtekinthet a Youtube-on.

...
Hírek

Neil Gaiman engedélyt adott, hogy online felolvassák a műveit

Az amerikai LeVar Burton nem talált olyan novellákat, amelyeket jogsértés nélkül olvashatott volna fel. Neil Gaiman sietett a segítségére.

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]

A hét könyve
Kritika
A sötétség azért van, hogy könnyebben meglássuk a jót
...
Nagy

Carmen Maria Machado: A tulajdonosán kívül senkinek nincs köze a másik testéhez

Az év elején jelent meg magyarul Carmen Maria Machado első önálló kötete. A szerző provokatív, határfeszegető novellái gyakran abszurd, meghökkentő módon, sok zsáner elemeit felhasználva mesélnek sajátosan női témákról és tapasztalatokról. Interjúnkban szóba kerültek olvasói reakciók, az év eseményei és azoknak esetleges hatásai is.