Ha Hervé Tullet-n múlik, mindenkinek lesz saját kiállítása

A Pötty könyv szerzője szerint a karanténban sem kell lemondanunk a műélvezetről, és ígérete szerint segít abban, hogy a négy fal között is megrendezhessük a saját kiállításunkat.

.konyves. | 2020. március 26. |

Ahhoz, hogy ellátogassunk egy kiállításra, nem kell feltétlenül múzeumba mennünk – hirdeti Hervé Tullet (Pötty könyv, Pötty játék, Hol a mesénk?), akinek szavai még nagyobb súllyal esnek latba karantén idején. A múzeumok, galériák ugyanis bezártak, a művészetről viszont nem kell lemondani, hiszen az illusztrátor utasításait követve bárki megrendezheti a négy fal között a saját kiállítását.

Sőt, Tullet továbbmegy, és azt ígéri, hogy a segítségével az Ideális Kiállítást is létre tudjuk hozni a saját lakásunkban. Ehhez nem kell mást tenni, mint írni egy emailt a közösségi oldalain megadott címre (info@expoideale.com), ő pedig elmeséli minden hozzá fordulónak, hogyan fogjon hozzá a projektnek. A válaszüzenet tulajdonképpen két levelet tartalmaz: az első alapvetően a felnőtteknek szól, példákat mutat és megoszt több hasznos videót is (ezek francia nyelvűek, de beállítható rajtuk angol és portugál felirat is). A másik levél pedig arra biztatja a gyerekeket, hogy a saját stílusuknak megfelelően alkossanak, egyedül vagy akár a családtagjaikkal közösen, és olyan színeket használjanak, amilyeneket ŐK szeretnének. Ha elkészültek, akkor állítsák ki a műveket a lakás egy adott pontján – ez lehet egy szoba, vagy akár az ablakpárkány is. Végezetül Tullet arra kéri a gyerekeket, ne felejtsenek el fényképeket készíteni, a fotókat pedig küldjék el neki – a beérkezett képekből az elmúlt napokban többet is megmutatott a közösségi oldalain.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Amikor Grecsóék forgattak, még karanténban volt a karantén

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián a Vattacukor dallal üzenik, hogy „ne legyetek rosszak”.

...
Gyerekirodalom

Animációs rövidfilm készült Rofusz Kinga Otthon című silent book-jából

Két éve jelent meg a Vivandra Kiadó gondozásában Rofusz Kinga Otthon című kötete, amely szavak nélkül, kizárólag a képek révén mesél. A könyvből animáció is készült a K.G.B. Stúdió közreműködésében, amelyet bárki megtekinthet a Youtube-on.

...
Hírek

Neil Gaiman engedélyt adott, hogy online felolvassák a műveit

Az amerikai LeVar Burton nem talált olyan novellákat, amelyeket jogsértés nélkül olvashatott volna fel. Neil Gaiman sietett a segítségére.

A hét könyve
Kritika
Gerlóczynál a család elhallgatásokkal teli fikció
...
Szórakozás

Anne Frankra és a holokauszt gyerekáldozataira emlékezik a Párhuzamos történetek

Az Auschwitzba deportált 230 ezer gyerek és kamasz közül mindössze 700-an élték túl a tábort. A holokauszt gyerekáldozataira és túlélőire emlékezik az Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm.