Elveszett Závada-kötetek rejtőznek a Margó környékén

.konyvesblog. | 2017. október 20. |

Szeptemberben jelent meg Závada Péter harmadik kötete, a Roncs szélárnyékban, melynek lírája Lapis József szerkesztő szerint:

egyszerre sötétkamra és szabadulószoba, kora reggeli és vihar előtti fényjáték. Tér-idő rétegek egymásra hajlása, odüsszeuszi kalandok a nyelv tengerén.

 

A Jelenkor most játékra hívja az olvasót, és megmutatja, mennyire izgalmas is a kortárs költészet: elrejtettek néhány példányt a Závada-kötetből a Margó területén és a Tesla környékén.

Twin Peakstől a tengerig - Deres Kornélia és Závada Péter kötetbemutatója

Fotó: Németh Dániel/JelenkorAmikor Deres Kornélia hat évvel ezelőtt írni kezdte új verseit, még nem sejtette, hogy David Lynch ikonikus FBI-ügynöke nemcsak a soraiban bukkan majd fel újra, hanem a televízióban is. A Bábhasadás Dale Cooper álmaiba enged bepillantást, amelyek hol az Avast, hol a...

Keressétek az Elveszett történetek matricás könyveket, és ha megtaláljátok, vigyétek haza, olvassátok el, és ha akarjátok, veszítsétek el újra, hogy másoknak is örömet okozzon.

Margó. Závada Péter október 22-én 20:30-tól beszélget a könyvről Valuska Lászlóval a Tesla Teátrumban. A margós bemutatón láthatjátok majd először a kisfilmet, amelyen 15 ismert közéleti szereplő és civil olvassa fel a Félbehagyni az ellipszis című verset. A kiadó a megtalált és elhagyott könyvekről az #elveszett_történetek és az #ezisjelenkor hashtaggel várja a képeket az Instagramra.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.