Vízre száll az irodalom - Dragomán és Bartis a Dunapesten

.konyvesblog. | 2016. június 14. |

A Duna egyesít és összeköt, nyelvek és kultúrák között teremt állandó kapcsolatot. A Dunapest egy kulturális és közösségi rendezvénysorozat, fesztivál a vízen, közel hetven programmal, dunai helyszíneken. Csütörtökön kezdődik a Dunapest.

Mit köt össze a Duna és az Olt? Mennyire közösek a források? Pénteken Bartis Attila, Dragomán György és Filip Florian beszélgetnek a folyók apropóján hatásokról és hagyományokról, a térség hullámokról a Ludwig rendezvényhajón. Filip Florián a Kisujjak című regényével lett egy csapásra ismert, magyarul legutóbb A király napjai című regénye jelent meg. Moderátor: Szegő János. Indulás a Jászai Mari téri hajóállomásról.

Facebook-eseménylink >>

Nyugodt és háborgó vizekről beszélget ugyancsak pénteken egy Una-parti bosnyák és két vajdasági, Duna- és Tisza-parti szerző a Ludwigon. Az Irodalom a háború farvizén című beszélgetésen Sirbik Attilával (St. Euphemia), Faruk Šehić-csel (Az Una hullámai) és Danyi Zoltánnal (Dögeltakarító) Radics Viktória beszélget. Faruk Šehić bosnyák író, költő, novellista, harcolt a boszniai háborúban, 1998 óta publikál. Az Una hullámai 2011-ben jelent meg, 2013-ban elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. 

Facebook-eseménylink >>

A Fekete-tengerig 2850 kilométert tesz meg a Duna, nyelveken, kultúrákon átfolyva hordja a szavakat a Fekete-erdő patakocskáitól. A Sodrásban (június 19-én) ezúttal Bohdan Piasecki (PL), Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf (Színész Bob), Kemény Zsófi , Pion István és Simon Márton, valamint az Amoeba zenekar lép fel.

Facebook-eseménylink >>

A részvétel ingyenes. A részletes programért katt IDE és IDE!