Sorozat készül Az utolsó mohikánból

Sorozat készül Az utolsó mohikánból

.konyvesblog. | 2020. január 09. |

mohikan.jpg

Televíziós adaptációt készít James Fenimore Cooper Az utolsó mohikánjából az HBO Max – tudta meg a Variety. Cooper 1826-os kalandtörténetéből, amely nemzedékek képzeletét ejtette rabul, már készül is a forgatókönyv.

Az utolsó mohikán abban az időben játszódik, amikor az angol és francia gyarmatosítók Észak-Amerika birtokaiért harcoltak. Az indián törzsek részben a franciák, részben az angolok szövetségeseivé váltak, közben saját területük azonban egyre zsugorodott. A cselekmény középpontjában egy valóságos történelmi esemény áll, amikor 1757-ben a franciák indián szövetségesei a William Henry-erődöt feladó brit katonák és családtagjaik százait mészárolták le. A történetet persze egy szerelmi szál is színezi: a fiatal mohikán, Uncas románcba bonyolódik Corával, az egyik brit gyarmatosító lányával.

A Bőrharisnya-történetek második kötete magyarul éppen tavaly jelent meg a Park Kiadónál, Gy. Horváth László fordításában. Az utolsó mohikánból korábban már számos adaptáció készült, legutóbb Michael Mann rendezett belőle filmet 1992-ben, amelyben Daniel Day-Lewis és Madeleine Stowe alakította a szerelmeseket: 

A legújabb feldolgozást Cary Joji Fukunaga (True Detective, Jane Eyre, No Time to Die), Nick Osborne és Nicole Kassell (Watchmen, The Americans, Better Call Saul) fogja megálmodni.

Forrás: Variety

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.