Romantikus remake készül az 1984-ből

.konyvesblog. | 2014. január 16. |Disztopikusan hangzik, de igaz – romantikus filmváltozat készül George Orwell klasszikusából, az 1984-ből. Az Equals című alkotásban Kristen Stewart játssza majd a női főszerepet, férfipartnere pedig Nicholas Hoult (Eleven testek) lesz.

A rendezői széket Drake Doremus, az Őrülten hiányzol Sundance-díjas alkotója foglalja el, a forgatókönyvet Nathan Parker jegyzi.

Orwellről eddig megjelent cikkeink:

Újbeszél, duplagondol, Nagy Testvér - Száztíz éve született George Orwell 

Ezért írta meg George Orwell az 1984-et

Orwell Top5 - A Nagy Testvér ajánlásával

Orwell híres disztópiáját eddig már kétszer, 1956-ban és 1984-ben is megfilmesítették. A mostani remake, melyet az 1956-os mozi finoman aktualizált verziójának szánnak az alkotók, a tervek szerint a szerelemre koncentrálna, mégpedig „egy olyan világban, ahol a szerelem valójában többé már nem létezik”.

A női főszerepre állítólag Jennifer Lawrence is szóba került, akivel a rendező az Őrülten hiányzol című filmben is dolgozott már, de Drake Doremus számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Nicholas Hoult és Kristen Stewart között van meg az a kémia, amire a filmnek szüksége van. A forgatás az idén kezdődik.

Forrás: Telegraph

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.