Romantikus remake készül az 1984-ből

.konyvesblog. | 2014. január 16. |Disztopikusan hangzik, de igaz – romantikus filmváltozat készül George Orwell klasszikusából, az 1984-ből. Az Equals című alkotásban Kristen Stewart játssza majd a női főszerepet, férfipartnere pedig Nicholas Hoult (Eleven testek) lesz.

A rendezői széket Drake Doremus, az Őrülten hiányzol Sundance-díjas alkotója foglalja el, a forgatókönyvet Nathan Parker jegyzi.

Orwellről eddig megjelent cikkeink:

Újbeszél, duplagondol, Nagy Testvér - Száztíz éve született George Orwell 

Ezért írta meg George Orwell az 1984-et

Orwell Top5 - A Nagy Testvér ajánlásával

Orwell híres disztópiáját eddig már kétszer, 1956-ban és 1984-ben is megfilmesítették. A mostani remake, melyet az 1956-os mozi finoman aktualizált verziójának szánnak az alkotók, a tervek szerint a szerelemre koncentrálna, mégpedig „egy olyan világban, ahol a szerelem valójában többé már nem létezik”.

A női főszerepre állítólag Jennifer Lawrence is szóba került, akivel a rendező az Őrülten hiányzol című filmben is dolgozott már, de Drake Doremus számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Nicholas Hoult és Kristen Stewart között van meg az a kémia, amire a filmnek szüksége van. A forgatás az idén kezdődik.

Forrás: Telegraph