Horváth Dorka a könyv és a digitális világ között épít hidat - Összekötve #1

Horváth Dorka a könyv és a digitális világ között épít hidat - Összekötve #1

Valuska László | 2020. március 24. |

A Könyves Magazin online beszélgetőműsort indít Összekötve címmel, amely minden nap 17 órakor élőben jelentkezik a Facebook.com/konyvesmagazin oldalon. A járvány megváltoztatta egyik napról a másikra az életünket, de az irodalmat nem lehet karanténba zárni. A sorozat vendégei között lesznek írók, ökológusok, pszichológusok, beszélgetünk friss megjelenésekről, de a testkultúra rovatban a kosárlabda és a foci is szóba kerül.

 

Az Összekötve első vendége Horváth Dorka, a Bookr Kids alapítója lesz, aki az iskolabezárások következtében saját startupját felpörgette, a fókuszát a digitális oktatásra áthelyezve izgalmas edutainmentbe kezdett. Hogyan működik a digitális oktatás, milyen kihívásokkal kell szembenézniük?

"Ma egy gyerek heti 18 órát tölt valamilyen képernyő előtt. Ez 2,5 óra naponta. Nagyjából ezt hívjuk szabadidőnek.

Ezért a 2,5 óra képernyőért pedig óriási a versengés!

Valahogy úgy néz ki a küzdelem, mint a bokszmeccsen. Kék sarokban Youtube, piros sarokban Angry Birds. A nagy játékosok! És akkor ezek közé akar befurakodni egy kis magyar startup, mi, a BOOKR Kids, akik egészen máshogy képzelik el a képernyőn töltött időt" - mondta előadásában Horváth Dorka a TEDxLibertyBridgeWomenen.

A Bookr Kids öt éve indult el, két éve a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől 1 millió eurós tőkebefektetést kaptak, hogy fejlesszék interakítv könyvolvasó-alkalmazásukat. A Forbes cikkében azt emelték ki, hogy hidat építenek a könyvek és a digitális világ között, ezért már 2018-ban megjelentek pedagógiai-módszertani csomagukkal, de Kínába egy óriási nyelviskolának fejlesztettek angol nyelvtanulást segítő platformot. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Saját olvasmánylistát állíthatnak össze a BOOKR Suliban a tanárok

A koronavírus miatti digitális oktatás merőben új helyzet elé állította a tanárokat, a diákokat és a szülőket, de szerencsére azért már léteznek olyan alkalmazások, amelyek megkönnyíthetik az átállást.

...
Hírek

Kötelező olvasmányok a BOOKR Kids Mesetárban

...
Hírek

250 ingyenes mesével ünnepel a BOOKR Kids

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.