Nézzetek körül Italo Calvino láthatatlan városaiban!

Nézzetek körül Italo Calvino láthatatlan városaiban!

.konyvesblog. | 2016. január 29. |

"Mi hasznod tehát abból, hogy annyit utazol? – Este van, palotád lépcsőjén üldögélünk, lágy szél fújdogál – felelte Marco Polo. – Bármely országot idéznek fel körülötted az én szavaim, pontosan olyan megfigyelő állomásról látod azt, amilyen a tiéd, akkor is, ha a királyi palota helyén cölöpökre épült falu áll, és a hűs szellő iszapos folyótorkolat illatát hozza."

Italo Calvino eredetileg 1972-ben megjelent regényében, a Láthatatlan városokban Marco Polo és Kublai kán beszélgetnek, bár főleg az ifjú velencei mesél láthatatlan, folyamatos és rejtett városokról, míg rá nem döbben az olvasó a nagy titokra, hogy Marco Polo mindvégig egyetlen városról, az ő városáról, Velencéről beszélt.

A kötet városait az amerikai-mexikói képzőművész, Karina Puente álmodta meg, és vetette papírra, ezek azonban nem szimpla grafikák, hiszen az illusztrátor az alkotáshoz különböző papírokat használt, ezeket kivágta, és egymásra ragasztotta. Még több képért katt ide!

Forrás: ArchDaily

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.