Mutatunk párat a legjobb és a legrosszabb Lolita-borítókból!

Mutatunk párat a legjobb és a legrosszabb Lolita-borítókból!

.konyvesblog. | 2018. augusztus 22. |

Amerikában hatvan éve jelent meg Nabokov klasszikusa, a Lolita, a Literary Hub pedig ennek apropóján egy szép gyűjtést végzett a – szerintük – legjobb és legrosszabb Lolita-borítókból. Mielőtt végigpörgetnénk, érdemes felidézni, hogy a legelső megjelenés előtt az írónak csak egyetlen kérése volt a kiadója felé: a borítón lehetőleg ne szerepeljen pillangó és kislány sem. Lássuk, ehhez képest, mit sikerült kihozniuk a világ számos pontján – a teljes sorozatért kattintsatok a LitHub oldalára, mi most a szerintünk legjobb és legrosszabb ötöt mutatjuk meg, illetve a cikk végén mutatunk párat a magyar változatokból is.

A legjobbak:

A legrosszabbak:

Mutatunk néhányat az elmúlt évek magyar nyelvű kiadásaiból:

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.