Mostantól bárki alászállhat Dan Brown Infernójába

.konyvesblog. | 2016. október 13. |

Ma kezdik el vetíteni a hazai mozik a Dan Brown Infernójából készített filmet, melyben a rejtélyek sorát Dante Isteni színjátékának segítségével oldja meg Langdon professzor. A budapesti forgatásra annak idején maga az író is ellátogatott, aki interjúnkban elmondta, hogy Dantéban a modernsége fogta meg: „A legtöbb ember talán nem tudja, de a Biblia nem mond túl sokat a pokolról: a pokolképünk sokkal későbbről származik, méghozzá Dantétól, az 1300-as évekből. Ha elmegy a templomba, ahol azt mondják, pokolra jutsz a bűneid miatt, akkor Dante pokláról beszélnek. Elképesztően sajátos víziója volt az egészről”.

Kapcsolódó cikkek:

Bunkerben dolgoztak Dan Brown fordítói

Dan Brown fejen áll az új ötletekért

Dan Brown pokoli tempót diktál

Az új film kapcsán a Sony Pictures és a Google kifejlesztett egy játékot, melyben most bárki tesztelheti a tudását, és alászállhat a pokol legmélyebb bugyraiba. Ehhez nem kell mást tennie, mint minden egyes stációnál megválaszolni egy-egy kérdést – angoltudás elengedhetetlen ehhez, viszont az ember mindig kap valami támpontot, egy-egy Twitter- vagy Instagram-bejegyzés, illetve a Google Mapsre vagy a Youtube-ra vezető link révén; utóbbin a filmből láthatunk egy részletet. A kérdések mindegyike Dante művéhez kapcsolódik. A pokol legmélyére egyelőre nem lehet alászállni, mert a rejtvényeket fokozatosan, hetente teszik közzé, érdemes tehát vissza-visszatérni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.