Megújult formában újra itt az Aranyvackor!

.konyvesblog. | 2017. február 10. |

A Pozsonyi Pagony Kiadó 2017-ben ismét megrendezi gyerekirodalmi-illusztrátori pályázatát, az Aranyvackort. A kiadó ugyanakkor idén változtatott egy kicsit a pályázat kiírásán, az eddigi évek tapasztalatai ugyanis azt mutatták, hogy a kész könyvtervek együttes elbírálása mellett nem minden szöveg és nem minden kép kapott önmagában méltó hangsúlyt. "Bár célunk továbbra is az, hogy megjelenésre érdemes műveket és alkotópárosokat találjunk, írók és illusztrátorok, szövegek és illusztrációk ebben az évben külön-külön, önállóan mérettetnek meg" - írják közleményükben.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a pályázatnak két része lesz: először a szövegeket várják, majd ezek elbírálása után a kiválasztott pályaművek közül válogathatnak a pályázó illusztrátorok, és azokhoz készíthetnek képet. Mind az írók, mind az illusztrátorok három műfaji kategória közül választhatnak.

A téma idén a BARÁTSÁG.

A három kategória a következő:

1. Képeskönyv 2-5 éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 2500 leütés, 20 képre osztva.
Illusztrátorok: 3 szabadon választott oldalpár, a szöveg helye és tipográfiája szabadon változtatható.

2. Rövid mese, vagy meseregény egy fejezete 3-8 éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 6000 leütés.
Illusztrátorok: 3 illusztráció.

3. Ifjúsági regény egy fejezete 9-12 vagy 12+ éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 10.000 leütés.
Illusztrátorok: 3 illusztráció, az egyik borító is lehet.

Az idei pályázatnak több fontos határideje van. Regisztrálni március 1-től július 31-ig lehet, a szövegeket pedig március 1-től április 18-ig várják. A továbbjutó szövegeket május 31-én teszik közzé, az illusztrációkat pedig június 1-től július 31-ig várják.

A pontos kiírást és sok-sok részletet ITT találtok még!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.