Megújult formában újra itt az Aranyvackor!

.konyvesblog. | 2017. február 10. |

A Pozsonyi Pagony Kiadó 2017-ben ismét megrendezi gyerekirodalmi-illusztrátori pályázatát, az Aranyvackort. A kiadó ugyanakkor idén változtatott egy kicsit a pályázat kiírásán, az eddigi évek tapasztalatai ugyanis azt mutatták, hogy a kész könyvtervek együttes elbírálása mellett nem minden szöveg és nem minden kép kapott önmagában méltó hangsúlyt. "Bár célunk továbbra is az, hogy megjelenésre érdemes műveket és alkotópárosokat találjunk, írók és illusztrátorok, szövegek és illusztrációk ebben az évben külön-külön, önállóan mérettetnek meg" - írják közleményükben.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a pályázatnak két része lesz: először a szövegeket várják, majd ezek elbírálása után a kiválasztott pályaművek közül válogathatnak a pályázó illusztrátorok, és azokhoz készíthetnek képet. Mind az írók, mind az illusztrátorok három műfaji kategória közül választhatnak.

A téma idén a BARÁTSÁG.

A három kategória a következő:

1. Képeskönyv 2-5 éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 2500 leütés, 20 képre osztva.
Illusztrátorok: 3 szabadon választott oldalpár, a szöveg helye és tipográfiája szabadon változtatható.

2. Rövid mese, vagy meseregény egy fejezete 3-8 éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 6000 leütés.
Illusztrátorok: 3 illusztráció.

3. Ifjúsági regény egy fejezete 9-12 vagy 12+ éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 10.000 leütés.
Illusztrátorok: 3 illusztráció, az egyik borító is lehet.

Az idei pályázatnak több fontos határideje van. Regisztrálni március 1-től július 31-ig lehet, a szövegeket pedig március 1-től április 18-ig várják. A továbbjutó szövegeket május 31-én teszik közzé, az illusztrációkat pedig június 1-től július 31-ig várják.

A pontos kiírást és sok-sok részletet ITT találtok még!