Mégis játszani fogják a Broadwayn Harper Lee klasszikusát

.konyvesblog. | 2018. május 11. |

harper_lee_1.JPG

Hosszas huzavona után mégis bemutatják a Broadwayn a Ne bántsátok a feketerigót! színházi adaptációját, mivel Harper Lee hagyatékának gondozói peren kívül megegyeztek a darabot feldolgozó Scott Rudin produkciós cégével.

Bár a tervek szerint már a 2017/2018-as évadban színre vitték volna az 1960-ban írt klasszikust, a Lee-hagyaték egyik gondozója, Tonja Carter keresetet nyújtott be az adaptáció ellen, mert úgy gondolta, hogy az Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró által készített változat túlságosan eltér az eredeti regény szellemiségétől..

Sorkint azután kérték fel a színműváltozat megírására, hogy a RudinPlay cég (még Harper Lee halála előtt) 2015-ben megvásárolta a Ne bántsátok a feketerigót! színházi jogait. Carter több dolgot is nehezményezett átdolgozásával kapcsolatban, például, hogy megváltoztatták a cselekmény helyszínét, a szereplőket és az emblematikus bírósági jelenetet is. 

Színpadra állítják Harper Lee klasszikusát

A Ne bántsátok a feketerigót! a Broadwayre tart, a színházi adaptációt Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró, producer és drámaíró jegyzi. A darabot várhatóan a 2017-18-as színházi évadban mutatják be, a rendező Bartlett Sher lesz, a producere pedig az a Scott Rudin, akivel...

Az ügyet eredetileg június elején tárgyalták volna New Yorkban, de végül a RudinPlay és a Lee-hagyaték őrzői megegyeztek és elálltak a bírósági eljárástól. A darabot a tervek szerint Bartlett Sher rendezésében, Jeff Danielsszel a főszerepben december 13-án mutatják be a Shubert Theater színpadán.  

Forrás: The Hollywood Reporter

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.