Mégis játszani fogják a Broadwayn Harper Lee klasszikusát

.konyvesblog. | 2018. május 11. |

harper_lee_1.JPG

Hosszas huzavona után mégis bemutatják a Broadwayn a Ne bántsátok a feketerigót! színházi adaptációját, mivel Harper Lee hagyatékának gondozói peren kívül megegyeztek a darabot feldolgozó Scott Rudin produkciós cégével.

Bár a tervek szerint már a 2017/2018-as évadban színre vitték volna az 1960-ban írt klasszikust, a Lee-hagyaték egyik gondozója, Tonja Carter keresetet nyújtott be az adaptáció ellen, mert úgy gondolta, hogy az Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró által készített változat túlságosan eltér az eredeti regény szellemiségétől..

Sorkint azután kérték fel a színműváltozat megírására, hogy a RudinPlay cég (még Harper Lee halála előtt) 2015-ben megvásárolta a Ne bántsátok a feketerigót! színházi jogait. Carter több dolgot is nehezményezett átdolgozásával kapcsolatban, például, hogy megváltoztatták a cselekmény helyszínét, a szereplőket és az emblematikus bírósági jelenetet is. 

Színpadra állítják Harper Lee klasszikusát

A Ne bántsátok a feketerigót! a Broadwayre tart, a színházi adaptációt Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró, producer és drámaíró jegyzi. A darabot várhatóan a 2017-18-as színházi évadban mutatják be, a rendező Bartlett Sher lesz, a producere pedig az a Scott Rudin, akivel...

Az ügyet eredetileg június elején tárgyalták volna New Yorkban, de végül a RudinPlay és a Lee-hagyaték őrzői megegyeztek és elálltak a bírósági eljárástól. A darabot a tervek szerint Bartlett Sher rendezésében, Jeff Danielsszel a főszerepben december 13-án mutatják be a Shubert Theater színpadán.  

Forrás: The Hollywood Reporter

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.