Szobrot kapott Matilda és új ellensége, DONALD TRUMP

.konyvesblog. | 2018. október 03. |

(Kép forrása)

Idén harmincéves Matilda, Roald Dahl egyik legnépszerűbb szereplője, aki a szerző állandó illusztrátora, Quentin Blake szerint felnőtt korára minden bizonnyal valami nagyon menő foglalkozást űzne. Az évfordulót természetesen a britek is megünneplik, nem is akárhogy: elvégeztek egy felmérést, ami arra volt kíváncsi, a megkérdezettek vajon kivel helyettesítenék Matilda fő ellenségét, a gonosz Dorong kisasszonyt (aki nem mellesleg az iskola igazgatónője volt). A válaszadók 42 százaléka a jelenlegi amerikai elnököt Donald Trumpot választotta, a második helyen a brit miniszterelnök, Theresa May végzett, a harmadikon pedig Piers Morgan tévés személyiség.

A britek itt nem is álltak le, hanem szoborba öntötték Matildát és Trumpot, amit most bárki megcsodálhat, ha a buckinghamshire-i Great Missendenben jár (itt élt Roald Dahl 36 évig). A városi könyvtár közelében felállított műalkotáson a kislány egy kupac könyvön áll, melyek között a Time beszámolója szerint olyan klasszikus címek szerepelnek, mint a Moby Dick vagy a Szép remények. A projekt mögött álló Roald Dahl Story Company embere, Bernie Hall szerint Matilda karaktere azt bizonyítja, hogy mindegy, milyen kicsi valaki, vagy mennyire eszköztelennek érzi magát, mégis képes lehet arra, hogy a saját életében legyőzze a Dorong kisasszonyokat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.