Roald Dahl állandó illusztrátora nagyon menőnek képzelte el a felnőtt Matildát

Roald Dahl állandó illusztrátora nagyon menőnek képzelte el a felnőtt Matildát

.konyvesblog. | 2018. szeptember 18. |

Harminc éve jelent meg a Matilda: a kötet Roald Dahl egyik leghíresebb könyve, amelyből világszerte 17 millió példányt adtak el, címszereplője viszont az elmúlt években igazi szépirodalmi ikon lett, az okos, talpraesett gyerek, aki nemcsak a maga igazáért állt ki, de darabokra törte az összes klisét azzal kapcsolatban, hogyan is kellene ábrázolni a lányszereplőket az ifjúsági és gyerekirodalomban. 

Dr. Loncz Matilda: "Ó, te jó ég, itt van egy, amit még nem olvastam"

Az évforduló mindenesetre jó alkalmat szolgáltatott arra, hogy Dahl állandó illusztrátora és egykori barátja, Quentin Blake elképzelje, hol tartana harminc év után a kis Matilda. A 85 éves illusztrátor különböző foglalkozások űzése közben mutatja meg Matildát, így szerinte Dahl hőse ma nagy eséllyel asztrofizikusként dolgozna, vagy világutazó lenne, szerintünk a legtesthezállóbb viszont valószínűleg a British Library vezető könyvtárosi állása lenne. A rajzok speciális gyűjtői kiadások borítóin fognak megjelenni a jövő hónapban.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.