Mark Zuckerberg szerint ezeket a könyveket kellene elolvasnod!

.konyvesblog. | 2016. január 19. |

(Kép forrása)

Egy éve indította el saját internetes könyvklubját Mark Zuckerberg, a Year of Books oldalon kéthetente új olvasmányokat vitattak meg az érdeklődők. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Facebook-alapító 2016-ban is folytatni akarja-e a jelenleg több mint 600 ezer követővel rendelkező könyvklubot, az inc.com azonban most listába szedte azokat a köteteket, amelyek Zuckerberg 2015-ös olvasmánylistáján szerepeltek.

Nem meglepő módon, a lista főként non-fictionökkel van tele, az első tárgyalt kötet például Moisés Naím The End of Power című könyve volt, amely a hatalom, a hatalmi központok eltolódásait és változásait vizsgálta, és amely Zuckerbergnek köszönhetően több mint 44 ezer hellyel lépett előre az Amazon könyvértékesítési rangsorában. A könyvklubosok tavaly olvashattak még az erőszak csökkenéséről (Steven Pinker: The Better Angels of Our Nature), az oltásokról (Eula Biss: On Immunity: An Inoculation), és Kínáról (Hank Paulson: Dealing With China).

A listán két olyan kötet is szerepel, melyek tavaly magyarul is megjelentek: az egyik Henry Kissinger Világrend című könyve, a másik pedig Yuval Noah Harari Sapiense (utóbbiba ITT olvashattok bele). Zuckerberg azonban nem veti meg a fikciót sem, a tavalyi listáján így helyet kapott A játékmester Iain M. Bankstől, és egy kínai sci-fi Lio Cixintől (The Three-Body Problem).