Zuckerberg 44 ezer hellyel repített előrébb egy könyvet az Amazon-listán

.konyvesblog. | 2015. január 06. |

774.jpg

Moisés Naím (kép forrása)

Hála a világ legnagyobb könyvklubját elindító Mark Zuckerbergnek, Moisés Naím könyve, a  The End of Power több mint 44 ezer hellyel előrébb lépett az Amazon könyvértékesítési rangsorában. A  hatalom és a hatalmi központok eltolódásait és változásait górcső alá helyező kötet a 44,369. helyről a tízedik helyre ugrott a hét első napjának reggelére. A kötet ekönyv-változata pedig a 191,086. helyről a harmincnegyedikre lépett előre.

Naím, a Foreign Policy korábbi szerkesztője a Washington Post arról beszélt, hogy nagyon megdöbbent, de nagyon örült, hogy Zucerberg megteremtette a lehetőségét, hogy ötletei szélesebb közönséghez is eljuthassanak. A könyv 2013-ban jelent meg, és már publikálásának évében pozitív kritikákat kapott.

Könyvklubjával Zuckerberg olyan elődökhöz csatlakozott, mint Jon Stewart, Stephen Colbert, és persze Oprah Winfrey. Stewart tavaly Naoki Higashida Hát ezért ugrálok című kötetét repítette az Amazon-lista második helyre. Korábban az 556. helyen állt. (ITT tudsz beleolvasni)

A klubnak jelenleg több mint 186 ezer tagja van. 

Forrás: Buzzfeed