Jön Az éhezők viadala előzményregénye!

Jön Az éhezők viadala előzményregénye!

.konyvesblog. | 2019. június 19. |

ehezok.jpg

2020 májusban érkezik Az éhezők viadala előzményregénye – jelentette be a Scholastic könyvkiadó. Suzanne Collins új könyve a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. A történet 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni. Katniss Everdeen (a filmben Jennifer Lawrence) azonban értelemszerűen nem fog szerepelni a történetben.

„Ezzel a könyvvel a természetünket akartam feltérképezni, hogy kik is vagyunk, és hogy mi kell a túlélésünkhöz” – nyilatkozta Collins a könyvről, hozzátéve, hogy a történet a háború utáni újjáépítés időszakáról fog szólni, ami termékeny táptalaj lesz a szereplők számára, hogy megküzdjenek ezekkel a kérdésekkel, és azzal, mit jelent számukra az emberség.

Collins korábbi könyvei (Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott) már lassan egy évtizede robbantak be. 54 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el, de a sorozat is elképesztő bevételeket hozott. A tervek szerint egyébként az előzményregényt is viszontláthatjuk majd a filmvásznon, a Lionsgate stúdió ugyanis már tárgyal arról, hogy ebből is készít adaptációt, amelynek munkálataiban Collins is részt venne.

Az éhezők viadala- trilógiáról korábban ITT írtunk összefoglalót, a könyvek sikerének titkát pedig ebben a cikkben fejtettük fel.

Forrás: PureWow, nytimes