Április végéig lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjasra

Április végéig lehet szavazni a Libri irodalmi közönségdíjasra

.konyvesblog. | 2017. március 27. |

lid_latvany.jpg(a kép kattintásra nagyobb lesz)

A Libri irodalmi díjért és a Libri irodalmi közönségdíjért idén négy kiadó (Kalligram, Libri, Magvető, Jelenkor) szerzői, egy nő és kilenc férfi versengenek.

A LID-at egy öttagú szakmai zsűri ítéli oda, de április 30-ig bárki szavazhat a kedvencére, és eldöntheti, hogy kinek adná a Libri irodalmi közönségdíjat. A szavazók között a shortlistre került írók könyveiből álló ajándékcsomagot sorsolják ki. Szavazni ITT tudtok.

A közönségdíjat megnyerheti idén "egy fehér, európai férfi a közel-keleti konfliktuszónákban", egy Budapesttől Bejrúton át Buenos Airesig tartó utazás a kultúrák útvesztőjében, egy nagy hazatérés, Nádas ódája a sóhoz, egy helyszínvadász bolyongása a kortárs Európában, az elmúlt 30 év Térey-versei, a párkapcsolataikban eltűnő nők, a Varró-féle létösszegzés és tehenészet, egy valóságos pogrom fiktív története és " a nyilas uralom elsődleges forrásokból kiolvasott krónikája".

A jelöltek:

JÁSZBERÉNYI SÁNDOR: A lélek legszebb éjszakája
KEPES ANDRÁS: Világkép
KRASZNAHORKAI LÁSZLÓ: Báró Wenckheim hazatér
NÁDAS PÉTER: Az élet sója
NÉMETH GÁBOR: Egy mormota nyara
TÉREY JÁNOS: Őszi hadjárat
SZABÓ T. ANNA: Törésteszt
VARRÓ DÁNIEL: Mi lett hova?
ZÁVADA PÁL: Egy piaci nap
ZOLTÁN GÁBOR: Orgia

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.