Hírek program fin

Ladik, Bartók, Karafiáth a FIN-en

.konyvesblog. | 2016. szeptember 27. |

Idén először rendezik meg Székesfehérváron a FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivált. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy ötnapos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok vendége lesz idén a Lennon Ono Grant for Peace-díjas Ladik Katalin, a Hazai Attila-díjas Bartók Imre, fellép Karafiáth Orsolya és Takáts Eszter, a FIN vendége lesz Kemény Zsófi és Péczely Dóra, bemutatják az Amnesty International Magyarország és a Libri közös kiadásában megjelent Tíz igaz történet II. című kötetet, Mucha Attila az otthoni sörfőzésről és az irodalom kapcsolatáról mesél, gramofonzene mellett meg lehet kóstolni Kerékgyártó István menüjét, a városi slam poetry verseny vendége Simon Márton lesz, megemlékeznek Esterházy Péterről a Városi Képtár freskós termében, a fesztivált pedig Grisnik Petra Hrabal könyve című estje zárja.

A részletes programért katt IDE!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.