Könyvesblokk: 5 könyv utazás előtt, alatt és helyett

.konyvesblog. | 2018. július 30. |

A krimis, focis, romantikus és self-help könyvek után rátérünk az utazásra: a legfrissebb Könyvesblokkba olyan köteteket válogattunk, melyekkel, ha máshogy nem, legalább képzeletben utazhatunk, de van köztük olyan is, ami útközben akár praktikus segítséget is nyújthat.

Budapest OFF

Budapest OFF

Pozsonyi Pagony, 2018, 228 oldal, 2990 HUF

 

Tizenhárom kortárs író Budapest-történeteit fogja össze a Budapest OFF című antológia, a benne szereplő novellák mindegyike pedig a főváros egy-egy kerületéhez vagy jellegzetes szögletéhez kötődik. A Budapest OFF-ot így ajánlhatjuk azoknak, akik az irodalmon keresztül szeretnék megismerni a várost, és persze azoknak, akik már jól ismerik, de ezeken a történeteken keresztül most újra rácsodálkozhatnak, valamint új arcát ismerhetik meg. A kötetben az alábbi írók műveit találjuk: Berg Judit, Dániel András, Gévai Csilla, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Kalapos Éva Veronika, Kemény Zsófi, Kertész Erzsi, Kiss Tibor Noé, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Tasnádi István, Totth Benedek.

Tóth Gábor Ákos: Végtelen nyár - Édesvízi mediterrán 4.

Tóth Gábor Ákos: Végtelen nyár - Édesvízi mediterrán 4.

21. Század Kiadó, 2018, 302 oldal, 3490 HUF

 

Eredetileg trilógiának indult Tóth Gábor Ákos Édesvízi mediterrán című sorozata, a Balaton-felvidékre költöző kanadai magyar házaspár története most viszont újabb kötetben folytatódik. A Végtelen nyárban az Oaks család egy napon arra ébred, hogy a szomszédos szőlőbirtokon megkezdődött a tőkék módszeres kiirtása. Persze nem hagyják annyiban, és szembeszállnak a drasztikus irtást végző befektetői csoporttal, a kérdés már csak az, mennyire tudják a helyieket maguk mellé állítani.

Kate Eberlen: Miss You

Kate Eberlen: Miss You

Fordította: Horváth M. Zsanett, Libri Könyvkiadó, 2018, 496 oldal, 3999 HUF

 

Firenzében, egy nyári napon keresztezi egymást Tess és Gus útja. A lány egyetemre készül, a fiú közben súlyos gyásszal küszködik. A nyaralás alatt tehát a véletlen egymás mellé sodorja őket, majd mind a ketten visszatérnek Angliába. A következő tizenhat évben az élet és a szerelem a legkülönfélébb kihívások elé állítja őket, és úgy tűnik, hogy a távolság meg a sors is közéjük áll, és soha többé nincs esélyük megismerkedni egymással… egy nap viszont megint mind a ketten Firenzében találják magukat.

Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Sarra Manning: Londonban bármi megtörténhet

Fordította: Farkas Krisztina, Menő Könyvek, 2018, 292 oldal, 2990 HUF

 

Amikor a tizenhét éves Sunny azzal szembesül, hogy a barátja megcsalhatta, nem omlik össze, hanem úgy dönt: cselekednie kell. Ezután egy őrült tizenkét órás hajsza következik Londonban, amely este 8-kor veszi kezdetét a Crystal Palace-nél (olyan messze a civilizációtól, hogy még a metró sem jár arra), át Camdenen, Shoreditch-en, a Sohón, Kensigtonon, Notting Hillen – és reggel 8-kor ér véget az Alexandra-palotánál. Közben pedig Sunny egy csomó olyan figurával köt ismeretséget, akikről még álmában sem hitte volna, hogy valami közös lehet bennük. Ha más nem is, akkor a város, amelyben élnek, és amelyhez mind hozzátesznek valamit.

Kalas Györgyi: Magyar tengeri gasztrokönyv

Kalas Györgyi: Magyar tengeri gasztrokönyv

Jaffa Kiadó, 2018, 208 oldal, 3490 HUF

 

Kalas Györgyi, az Index újságírója az elmúlt években felfedezte és újra felfedezte azokat az éttermeket, büféket, amelyek miatt joggal mondhatjuk, hogy a balatoni gasztronómia alapvető változáson megy át. A változásokhoz persze rengeteg történet és arc kötődik, így aztán a könyvet olvashatjuk pusztán ezek kedvéért is, ám a praktikusabb olvasók a kötet segítségével akár végig is járhatják ezeket a helyeket, vagy ami ennél is fontosabb, végig is kóstolhatják a megújult balatoni gasztrokínálatot.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.