Kondor Vilmos Amerikában

vl | 2011. szeptember 27. |

A magyar fővárosról közöl többrészes összeállítást a New York Times a kulturális blogjában, és az irodalmi ajánlójukban Kondor Vilmos nevével nyitnak egy rövid felsorolást.

Természetesen már önmagában a tény fantasztikus, hogy Kondort ajánlja a New York Times, azonban nemrég kiderült az is, hogy a nagysikerű szerző pontosan mikor is mutatkozik be hivatalosan a tengerentúlon. Budapest Noir: A Novel címmel 2012. január 4-én esedékes a Budapest Noir amerikai megjelenése a HarperCollins kiadónál. A kötetet Olchváry Pál fordította, és hamarosan elkészül a hivatalos borító is hozzá.

Kondor Vilmos 2008-ban megjelent első művét az elmúlt három évben számos nyelvre lefordították, megjelent Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Hollandiában és Németországban is.

(forrás: agave)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.