Két hónapunk van elolvasni a könyvet

Valuska László | 2012. július 02. |

Sikerült a mágikus realizmust végre megvalósítani! A könyvek természetük szerint a lakásban tornyosulnak: látok egy címet, megveszem, hogy majd elolvasom. A majdból hetek, később hónapok lesznek, és bizonyos könyveket soha nem fogok így elolvasni. Ez a dolgok rendje sajnos. Pontosabbn csak volt! Most latin-amerikai írókat adnak ki úgy, hogy tutin elolvassák őket!

Egy argentin kiadó gondolt egy merészet: a könyv kinyitásától számítva mindössze két hónapunk van elolvasni azt. A speciális eljárás ugyanis automatikusab működésbe lép, amikor a könyvet levegő és fény éri. Csodálatos dolog ez.

UPDATE: 

Tíz éve persze már ezt is megírták

"A KFKI vegyi laboratóriuma már az 50-es évek óta dolgozik egy olyan nyomdafestéken, amely az első olvasás után eltűnik. - Bár a technológia közel tökéletes, sajnos vannak még problémák. Nyitottunk egy kísérleti újságosbódét, ahol minden újság ezzel a speciális anyaggal volt kinyomtatva. Az első tíz vásárló után az összes címlap gyakorlatilag eltűnt, az újság eladhatatlanná vált - ecseteli a nehézségeket a kutatás vezetője. - Valószínűleg a vegyes nyomtatás lesz a megoldás."

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.