Készül az afrikai Trónok harca

.konyvesblog. | 2015. december 16. |


marlon-james-credit-jeffrey-skemp.jpgMivel is lehetne rátromfolni egy Man Booker-díjas nagyregényre, amelyben Bob Marley merénylőinek életét követhetjük végig a hetvenes évek Jamaicájától a kilencvenes évek New Yorkjáig. Például az afrikai Trónok harcával! Marlon James A Brief History of Seven Killings (amit nagyon szeretnénk magyarul olvasni) után egy saját fantasysorozatra készül, ami a Black Leopard, Red Wolf című kötettel indul majd.

James belefáradt abba, hogy olyasmikről vitázzon, szükség van-e például fekete hobbitra A Gyűrűk Urában. „Az afrikai folklór épp olyan beteg és perverz, mint az a szar. Vannak boszorkányaink, démonjaink, koboldjain és őrült királyaink is. Olyan királyi utódlási történeteink vannak, amik mellett a Farkasbőrben (Hilary Mantel Man Booker-díjas nagyregénye – a szerk.) elbújhat szégyenében."

James nem csak ugatja a geekséget, olyasmikre számíthatunk tőle, mint száz oldalon át bemutatott főgonosz, hatalmas melléklet a különböző mágiákról, vagy épp kétszáz oldal egy föld alatt élő, titokzatos törpefajról. Eléggé várjuk.

Forrás: Vulture