Jövőre jön le Carré új regénye

.konyvesblog. | 2018. december 11. |

john-le-carre_1.jpg

2019 októberében érkezik John le Carré legújabb regénye, amely az Agent Running in the Field címet fogja kapni. Az új könyv ezúttal nem a hidegháború idején fog játszódni, hanem 2018 Londonjában, a szerző ugyanis arra készül, hogy „szembeszálljon a modern világunk szívében rejlő haraggal és viszállyal.”

Az író 25. regénye egy magányosan élő fiatal férfiról fog szólni, aki kétségbeesetten próbál ellenállni a körülötte zajló politikai felfordulásnak, de aztán olyan kapcsolatokra tesz szert, amelyek veszélyes vizekre sodorják az életét.  

A kémek valósága - John le Carré világa

Ha az ember a fikciós irodalomból akar képet kapni arról, hogy milyen lehet egy kém, egy titkos ügynök élete és munkája a való világban, nehezen keresgélhetne jobb helyen, mint John le Carré életművében. A jelenleg 82 éves, de még mindig aktív író olyan szikárságot és...

A könyv kiadója, a Viking azt nyilatkozta az új történet kapcsán, hogy a mostani időkben éppen olyan írókra van szükség, mint le Carré, aki korunk egyik legnagyobb krónikása. 

Az Agent Running in the Field egyébként nem egy új címötlet, le Carré ugyanis már 1986-ban kitalálta. Eredetileg az Egy tökéletes kém című könyvének szánta. 

John le Carré, az egykori brit hírszerzőből lett író első regényét 1961-ben jelentette meg Ébresztő a halottaknak címmel. Az igazi áttörést azonban nem ez, hanem két évvel későbbi, Kém, aki bejött a hidegről című könyve hozta el számára. A jelenleg 87 éves író legutóbbi kémregénye tavaly jelent meg Legacy of Spies címmel, amelyben nemcsak a brit titkosszolgálat, de több mint 25 év után – leghíresebb karaktere – George Smiley is visszatért.

Forrás: The Guardian