Jógázz, kuflizz, és lesd meg a csillagokat a Margón!

.konyvesblog. | 2017. október 12. |

Ha kedvenced a Margó, akkor a gyerekedet se hagyd otthon, mert idén ősszel is jobbnál jobb programok várják a kicsiket. Összeszedtünk a programfüzetből néhány gyerekprogramot, melyekkel biztosan nem foghatsz mellé. A részvétel, ahogy eddig is, most is ingyenes.

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról

Anya, hogyan keletkeztek a csillagok? És, apa, mi az az ősrobbanás? És a galaxisok? És el tudod magyarázni, mi az a Tejút? Ha akár csak egyetlen ilyen kérdést kaptunk már életünkben, akkor érdemes bekukkantani Farkas Róbert, az Első könyvem az univerzumról szerzője és Nyerges Gyula csillagász beszélgetésére. Főleg, mert utána a Mi látható az esti égen? című, gyerekeknek szóló csillagászati előadást is meg lehet nézni.

A gyerekek is megérthetik az univerzum titkait

Fotó: Farkas-Zentai LiliAz asztrofizika első blikkre nem feltétlenül az a téma, melyről kapásból eszünkbe jutna egy gyerekkönyv. De ha arra keressük a választ, hogy hogyan születtek a csillagok, mi az az ősrobbanás és miből van a Hold, akkor a dolog rögtön megfordul. Hiszen...

Hol? A Teslában. (1075, Budapest, Kazinczy u. 21)

Mikor? 2017. október 21., 11:00

Facebook-esemény  >>

Lengemesék

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöld bőrű őrei. Füttyös Vilkó álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Berg Judit népszerű történetéből mesefilm készült, melyet most bárki megnézhet a Margón, utána pedig az írónővel is találkozhat.

Hol? A Teslában.

Mikor? 2017. október 21., 12:00

Facebook-esemény  >>

Kiskamasz Irodalom 

A kiskamasz korosztály tagjai azok, akiknek a felnőttek általában nehezen vesznek könyvet, hiszen már túl nagyok a képeskönyvekhez, az ifjúsági regényekhez viszont még kicsik. Nem kell azonban kétségbeesni, mert szerencsére rengeteg jobbnál jobb, kimondottan nekik szóló könyvet olvashatnak ők is. Balázsy Pannával, Fiala Borcsával, Kertész Erzsivel és Varga Bálint könyvekről, kalandokról és kiskamaszokról is beszélgetünk.

Hol? A Teslában.

Mikor? 2017. október 21., 14:00

Facebook-esemény  >>

Lili és a bátorság

A szülőként az egyik legnagyobb félelem, hogy nem vagyunk a gyerek mellett, ha baj van és védelemre szorul. Paulik Mónika és Vincze Zsuzsanna mesekönyve a szexuális visszaélések megelőzésében segíthet, illetve abban, hogy a gyerekek és a felnőttek is könnyebben beszéljenek a témáról.

Hol? A Teslában.

Mikor? 2017. október 21., 15:00

Facebook-esemény  >>

Utazás a kuflik országába

A kuflik egész nap hempergőznek, bukfenceznek és heverésznek, és már a Margón is otthonosan érzik magukat. A kuflik és a nagy eső című bábmeséből kiderül, hogy mi történik akkor, ha jön egy hatalmas eső, és elárasztja a rétet. Előadja: Páder Petra és Kis-Várady Juli.

Hol? A Teslában.

Mikor? 2017. október 22., 11:00

Facebook-esemény  >>

Jógakalandos jógázás

Ha kicsit lazítanánk, de közben alig várjuk, hogy varázslatos kalandokban legyen részünk, akkor a Jógakaland jógázás lehet a legjobb választás. A gyerekek képzeletben elrepülnek Jógaországba, ahol megismerkedhetnek a csodálatos erdő kedves kis lakóival. A jógázás Salinger Richárd Erdei jógakaland című könyvén alapul, melybe a gyerekek a helyszínen belelapozhatnak.

Hol? A Teslában.

Mikor? 2017. október 22., 12:00

Facebook-esemény  >>

Kalandozás a sakktáblán

A sakkozás nemcsak játék, hanem gondolkodásmód is, amely már kisgyerekkorban elsajátítható. Polgár Judit könyvei mindezt mesével, rímekkel, játékos feladatokkal teszik, miközben a sakk szabályait is bemutatják. A Margón Kis-Várady Juli sakkozik a gyerekekkel.

Hol? A Teslában.

Mikor? 2017. október 22., 12:00

Facebook-esemény  >> 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.