Jim Kay varázslatos, meseszerű grafikákban álmodta újra Harry Potter univerzumát

Jim Kay varázslatos, meseszerű grafikákban álmodta újra Harry Potter univerzumát

.konyvesblog. | 2015. október 28. |

hp-kay_1.jpg

Harry Potter történetéből készült már film, színdarab, az elmúlt években pedig tényleg egy komplett brand épült a regényfolyam köré. Ezek után azt gondolná az ember, hogy túl nagyot nem is lehet már csavarni a történeten, de Jim Kay-nek úgy látszik mégis sikerült. Pedig a Szólít a szörnnyel (is) híressé vált grafikus nem tett nagyon mást, mint ami amúgy is a munkája, azaz illusztrációval látta el a varázslótanonc történetét. A rajzok nem nagyon fognak csalódást okozni azoknak, akik a filmváltozaton szocializálódtak, a grafikák mégis egyértelműen magukon viselik Kay keze nyomát: egyszerre légiesek és meseszerűek, varázslatosak és egyediek, újszerűek és mégis nagyon ismerősek.

J. K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek Köve - Illusztrált kiadás

Fordította: Tóth Tamás Boldizsár, Animus Kiadó, 2015, 256 oldal, 6980 HUF

 

A Harry Potter és a Bölcsek Köve illusztrált kiadása novemberben végre magyarul is megjelenik, mi pedig mutatunk belőle most néhány oldalt.

hp_kay_2.jpg

Jim Kay a saját oldalán magyarázatot is fűzött a rajzok némelyikéhez, így elmeséli, hogy Hagrid kunyhóját egy felfordított öreg csónakként képzelte el, a Hermione mögött látható fakaput pedig a thornhami templom kapuja ihlette.

hp_kay_3.jpgDraco Malfoyt Madam Malkin talárszabászatában ábrázolta, nem mellékesen pedig elárult egy apró trükköt is: eszerint ha egy személynek teljesen szimmetrikusan rajzoljuk meg a szemét, akkor megjelenésében lesz valami egészen hátborzongató, aminek az az egyszerű magyarázata, hogy a valóságban az emberek többségénél az arc szimmetriája nem tökéletes.

hp_kay_4.jpg