JÁTÉK: Nyerj egyéves Kaméleon Olvasóklub tagságot!

.konyvesblog. | 2016. október 06. |

A kortárs gyerekirodalmat viszi közelebb az alsósokhoz a Kaméleon – írtuk múlt héten arról az olvasásnépszerűsítő programról, melynek célja, hogy a gyerekekkel megszerettesse az irodalmat, fejlessze a szövegértésüket, bővítse ismereteiket.

A program egész tanévben tart: a gyerekek ezalatt négy feladatlapot kapnak. Ezek mindegyike tartalmaz egy-egy szemelvényt, szövegrészletet valamelyik kortárs gyerekirodalmi alkotásból. A tavalyi feladatok között például volt olyan, amely a Sündör és Niru című regényhez kapcsolódott. A feladatlap tartalmazott egy részt a műből, a gyerekeknek pedig ezt kellett feldolgozniuk a kérdések segítségével. Utóbbiak között akadt olyan, amelynél egyszerűen csak be kellett karikázni a helyes választ, és volt olyan is, amely azt kérte a gyerekektől, hogy néhány mondatban írják meg a saját élményeiket, írjanak rövid fogalmazást, vagy rajzoljanak.

kameleonminta.JPG
A feladatlap második része általában egy klasszikus mesét dolgoz fel – itt annyi a csavar, hogy a gyerekek nem kapnak szövegrészt, hanem utána kell keresniük a kötetnek a könyvtárban vagy akár az otthoni könyvespolcon. Az említett tavalyi feladatlapon például Michael Ende Gombos Jim és Lukács, a masiniszta című regénye szerepelt. Itt a gyerekeknek öt kérdésre kellett válaszolniuk, melyek között akad feleletválasztós éppúgy, mint szinoníma-keresés, vagy önálló rajzolás.

A programra még mindig lehet jelentkezni, sőt, a napokban felkerült a Kaméleon honlapjára az a könyvlista is, amely az idei olvasmányokat sorolja fel, ITT lehet szemezgetni.

Sőt, aki szeretne, most játszhat is velünk, a nyeremény:

egyéves Kaméleon Olvasóklub tagság

Ehhez a következőket kell tenned:

  • Válaszold meg a lenti két kérdést!
  • Küldd el a helyes válaszokat a konyvesblog@gmail.com címre!
  • A tárgymezőbe írd be: KAMÉLEON
  • A határidő: 2016. október 10. éjfél

Tehát a kérdések:

1. Milyen korú gyerekek vehetnek részt a játékban?

a) alsósok
b) felsősök
c) középiskolások

2. Mit kapnak év végén azok, akik mind a négy feladatlapot kitöltötték?

a) egy igazi kaméleont
b) egy szép tollat
c) jutalomkönyvet