JÁTÉK: Nyerd meg Harper Lee két regényét!

.konyvesblog. | 2016. február 24. |

A tavalyi év egyik irodalmi szenzációja volt, amikor kiderült, hogy sok-sok évvel az első regénye, a Ne bántsátok a feketerigót! után megjelenik Harper Lee sokáig lappangó második kötete, a Menj, állíts őrt!. A Ne bántsátok a feketerigót! című klasszikust itthon évtizedekig Máthé Elek fordításában lehetett olvasni, ám a Geopen Könyvkiadó  tavaly újrafordíttatta a regényt. Utóbbit, akárcsak a Menj, állíts őrt! című kötetet ezúttal Pordán Ferenc fordította magyarra.

Most ketten is megnyerhetik a két kötetet. A következő a teendő:

  • Válaszoljátok meg a lenti öt kérdést!
  • Küldjétek el a helyes válaszokat a konyvesblog@gmail.com címre!
  • A tárgymezőbe írjátok be: HARPER LEE
  • A határidő: 2016. február 28. éjfél

A helyesen válaszolók között 2-2 Harper Lee-kötetet sorsolunk ki!

Tehát a kérdések:

1. Mi a neve annak a fiktív alabamai városnak, ahol a Ne bántsátok a feketerigót! és a Menj, állíts őrt! játszódik?
2. Hány év telt el a két regény megjelenése között?
3. „Az ember addig nem érthet meg igazán egy másik személyt, amíg nem képes mindent az ő nézőpontjából szemlélni…” (ford. Pordán Ferenc) Melyik szereplő szájából hangzik el a híres mondat?
4. A második regény címe egy idézet, honnan származik?
5. A Geopen tavaly év végén új fordításban adta ki a Ne bántsátok a feketerigót! című klasszikust, melyben – az eddigi fordításhoz képest – megváltozott a mesélő kislány neve. Hogyan becézik az új fordításban Jean Louise-t?

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.