Patrick Ness könyvét díjazták a német fiatalok

Patrick Ness könyvét díjazták a német fiatalok

Fleuriste | 2012. október 20. |

A Patrick Ness és Jim Kay szerzőpáros A Monster Calls című regénye nyerte el a Német Ifjúsági Irodalmi Díjat, melyet a frankfurti könyvvásáron adtak át az írónak és a könyv illusztrátorának. A nyertes könyvről nem egy kijelölt grémium, hanem német diákok döntöttek.

A kötet Nagy-Britanniában már egy sereg elismerést besöpört, Jürgen Weidenbach, a Random House-hoz tartozó CBJ munkatársa pedig most azt mondta, hogy ez a legfontosabb német díj, és arra különösen büszkék, hogy a gyerekek választották ki a győztes kötetet. (A díjjal nem mellesleg egyébként 8 ezer euró jutalom is jár.)

Patrick Ness neve itthon is ismerősen csenghet, hiszen ő jegyzi a Chaos Walking-trilógiát: ennek első kötetét (Kés a zajban) a Times minden idők egyik legjobb ifjúsági regényeként aposztrofálta. Jim Kay illusztrátor a mostani díj elnyerését követően közölte, hogy A Monster Calls megváltoztatta az életét, ezenfelül azt mind a ketten nagyra tartják, hogy a fiatal olvasók választása alapján kapták meg az elismerést.

A kötet – Szólít a szörny címen – a tervek szerint november közepén jelenik meg Magyarországon. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.