Általános cikkek d:book

Film készül a Szólít a szörnyből

.konyvesblog. | 2014. március 06. |

Patrick Ness, Siobhan Dowd: Szólít a szörny, fordította: Szabó T. Anna

Vivandra Könyvek, 2012, 224 oldal, 2950 HUF

 

MonsterCalls-618x400.pngA spanyol rendező, Juan Antonio Bayona forgathat filmet Patrick Ness ifjúsági regényéből, a Szólít a szörnyből. A film a tervek szerint 2016 őszén kerül a mozikba.

Kapcsolódó cikkeink:

Patrick Ness: Szólít a szörny (részlet)

Kritika a regényről

A regényben egy Conor nevű srác menekül anyja betegsége, és osztálytársai zaklatása elől egy szörnyekkel és tündérmesékkel teli varázslatos világba, ahol szüksége van hitre, reményre és bátorságra. A Szólít a szörny története eredetileg Siobhan Dowd ötlete volt, ám a brit írónő halála előtt átadta a tervet a kiadójának, akik a Chaos Walking-trilógia alkotóját, Patrick Nesst kérték fel, hogy írjon könyvet belőle. Dowd 2007 nyarán hunyt el, a regény pedig négy évvel később készült el. Elnyert valamennyi angol ifjúsági nagydíjat, megkapta a Német Ifjúsági Irodalmi Díjat, a sharjah-i könyvvásárról pedig elhozta a legjobb angol nyelvű kötetnek járó díjat.

Bayona rendezte például az Árvaház című horrort, és a The Impossible című katasztrófafilmet, de őt érte a megtiszteltetés, hogy elkészítheti a Z világháború (World War Z) folytatását is. A Szólít a szörny producere A Faun labirintusából ismert Belen Atienza lesz. A rendező hihetetlen kiváltságnak tartja, hogy ő lehet, aki vászonra viszi Ness rendkívüli könyvét, és nem is kívánhatna jobb alkotótársakat maga mellé. Az adaptáció pedig tökéletesen illik majd az Árvaházal és a The Impossible-lel elkezdett trilógiájának utolsó helyére, hiszen ez a történet is az anya-gyerek kapcsolatot ábrázolja.

Forrás: TheWrap