Itt van Stephen King Doctor Sleepjének borítója!

.konyvesblog. | 2013. március 06. |

Stephen King körül megint felpörögtek az események, ebben az évben ugyanis rögtön két új könyvvel fogja megörvendeztetni a rajongóit. A ragyogás folytatásaként beharangozott Doctor Sleepről már mi is többször írtunk (például itt), most pedig már azt is tudjuk, hogyan fog kinézni az amerikai kiadás borítója. A felnőtt Danny megpróbáltatásairól szóló regény az író honlapja szerint szeptember 24-én kerül majd az amerikai könyvesboltok polcaira.

A Dr Sleep című regényben A ragyogásból megismert kisfiú, az immáron negyvenes éveiben járó Danny bukkan fel ismét. Egy New Hampshire-i városban él, ahol orvosként végstádiumban lévő betegeken segít. Majd megismerkedik egy fiatal lánnyal, Abra Stone-nal, aki ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint Danny, ő is „ragyog”. A lánynak menekülnie kell a True Knot nevű csoport vámpírszerű tagjai elől, akik csak látszólag ártalmatlan idős emberek, amúgy pedig éppen az Abra Stone-hoz hasonló képességekkel rendelkező gyerekekre vadásznak, hogy azután szépen kiszívják belőlük a saját fennmaradásukhoz nélkülözhetetlen energiát.

Még előtte azonban egy másik King-regény, a Joyland is megjelenik: a sztori 1973-ban egy észak-karolinai vidámparkban játszódik, ahol egy sorozatgyilkos garázdálkodik. A könyv júniusban jelenik meg. Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor ebben az évben Kingnek nem kettő, hanem három műve jelenik vagy jelent meg: a Sandy Hook iskolai lövöldözést követően, melyben 27 gyereket mészárolt le egy 20 éves ámokfutó, Stephen King egy nagyobb lélegzetvételű esszét írt, Guns (Fegyverek) címmel, amely reményei szerint hozzájárul majd a fegyvertartásról folyó vitához, és újabb gondolatokkal gazdagítja azt.

Közben filmes fronton is sok minden történik King körül: Észak-Karolinában javában forgatják A búra alatt című regényen alapuló CBS-sorozat epizódjait. Ezenkívül, ahogy tegnap mi is beszámoltunk róla, újraforgatták a Carrie-t, melyet várhatóan októberben mutatnak be az amerikai mozikban.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.