A ragyogás – A Warner Bros. előzményt, King folytatást akar

.konyvesblog. | 2012. augusztus 01. |

A Warner Bros. úgy döntött, hogy elkészíti A ragyogás előzményfilmjét. A projektben azonban Stephen King nem vesz részt, ő jelenleg a mára már klasszikussá vált regény folytatását írja éppen.

shining-jack1.jpg

Mi történhetett A ragyogásból megismert szállóban, mielőtt Jack Torrance és családja beköltözött? Ha bárkit is érdekelt korábban a válasz, az most örülhet, mert a Warner Bros. elkészíti az 1980-ban bemutatott film előzményét, amely éppen ezekre a múltbeli eseményekre fókuszál majd.

A projekt még előkészítési fázisban, annyit lehet biztosan tudni, hogy a stúdió több forgatókönyvírót és producert is megkeresett, így Laeta Kalogridist (Viharsziget), Bradley Fischert (Fekete hattyú) és James Vanderbiltet (A Zodiákus) is. Azt, hogy pontosan miről is szól majd a film, legfeljebb csak találgatni lehet: így nem kizárt, hogy azokról az időkről, amikor még a korábbi gondnok, Grady dolgozott a szállóban, de az is lehet, hogy a cselekmény egészen a kezdetekig visszanyúlik, és a hotel megépítésétől kezdve veszi sorra az eseményeket.

Mindez azonban egyelőre spekuláció. Ami biztosnak látszik, hogy Stephen King semmilyen formában nem vesz részt a munkában. Ennek oka lehet az is, hogy az írónak nincsenek túl jó emlékei a filmforgatásról: Stanley Kubrick ugyanis a forgatás előtt és alatt nagyrészt figyelmen kívül hagyta a javaslatait, és King magával a végeredménnyel sem volt elégedett.

A másik ok azonban az lehet, hogy Stephen King jelenleg éppen A ragyogás folytatásán dolgozik. A Dr Sleep című regényben A ragyogásból megismert kisfiú, az immáron negyvenes éveiben járó Danny bukkan fel ismét. Egy New Hampshire-i városban él, ahol orvosként végstádiumban lévő betegeken segít.

Majd megismerkedik egy fiatal lánnyal, Abra Stone-nal, aki ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint Danny, ő is „ragyog”. A lánynak menekülnie kell a True Knot nevű csoport vámpírszerű tagjai elől, akik csak látszólag ártalmatlan idős emberek, amúgy pedig éppen az Abra Stone-hoz hasonló képességekkel rendelkező gyerekekre vadásznak, hogy azután szépen kiszívják belőlük a saját fennmaradásukhoz nélkülözhetetlen energiát.

A könyv várhatóan 2013 januárjában jelenik meg az Egyesült Államokban.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Neumann János szörny, angyal, félisten és Messi a tudósok között

A Neumann Jánosról szóló, MANIAC című életrajzi regény bemutatóján szó esett a tudós extrém zsenialitásáról, a matematika fogairól, a tudomány beépített, titkos kódjáról, és arról is, hogy a szerzőt nem érdekli az Oppenheimer.

...
Zöld

Ódor Lajos: Az lenne a fontos, hogy megtanuljunk jó kérdéseket föltenni

Ódor Lajos közgazdásszal, Szlovákia volt miniszterelnökével a Mindentudók kézikönyve című kötete budapesti bemutatója előtt beszélgettünk általános műveltségről, oktatásról és a lányának tett ígéretről. Interjú.

...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

ADVENT
...
Könyves Advent

A propaganda és a dezinformáció a demokrácia legnagyobb ellenségei

A demokrácia az egyetlen olyan államforma, amelynek sorsa rajtunk múlik. Ebben rejlik ereje, de egyben sebezhetősége is. Olvass bele az Ezért demokrácia! című kötetbe!

...
Könyves Advent

Ki hozza el a királylány kezéért a Nap aranyát és a Hold ezüstjét?

Mészöly Ágnes felnőtteknek szóló "gonosz" meséit nemcsak sajátos hangulatuk teszi különlegessé, hanem az is, hogy a tizenhárom történet mindegyikét Viive Noor észt illusztrátor egyedi világú képei ihlették. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Középkorból kiírt nők és irodai mágikus realizmus – 13 angol könyv a fa alá

Új regények és nonfiction könyvek külföldi barátoknak, nyelvgyakorlóknak, anglofileknek.

...
Könyves Advent

Mekkorára nő a délnémet hidegvérű és hol él az exmoor póni?

A gyerekek a lovak és pónik végtelenül gazdag világát ismerhetik meg a Mi Micsoda gazdagon illusztrált lólexikonából. Nézz bele a könyvbe!

...
Könyves Advent

A téli álomból ébredő mackócsalád vidáman készülődik a karácsonyra

Olvass bele Vadadi Adrienn mesekönyvébe, melyben egy mackócsalád tagjai már nagyon várják a karácsonyt. 

...
Könyves Advent

Francia és skandináv receptek, magyar írók kedvencei, fenntartható konyha – 10 gasztrokönyv karácsonyra

Kevesebb mint egy hónappal karácsony előtt olyan, most megjelent gasztrokönyveket ajánlunk, melyek színt vihetnek a készülődésbe, de ajándéknak is tökéletesek.