Agatha Christie az érzékeny oldalát rejtette álnév mögé

.konyvesblog. | 2016. május 05. |

clipboard01_3.jpgHárom éve robbant a hír, hogy férfinéven írt krimit JK Rowling. Nem ő volt az első, aki úgy döntött, álnáven jelenteti meg a könyveit, a Jonkers Rare Books infografikán mutat be néhány rejtőzködő írót Louisa May Alcott-tól Stephen Kingig. Az infografikából kiderül például, hogy Agatha Christie a Mary Westmacott névhez a saját középső nevét, és egy távoli rokona vezetéknevét használta fel. Az álnév lehetővé tette, hogy elszakadjon a bűnügyi történetektől, és jobban beleássa magát a pszichológiába, és ahogy lánya, Rosalind Hicks nevezte, "édesbús szerelmi történeteket" írjon. A Westmacott-regények megtalálták a közönségüket, Christie így majdnem húsz éven át titokban tudta tartani, hogy ő áll mögöttük. Az infografikáért IDE kell kattintani érte.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!