Hosszú Katinka a legújabb POKET-könyv nagykövete lett

.konyvesblog. | 2019. február 28. |

poket12_2.jpg

Tavaly a költészet napján indították el az első POKET-automatákat, melyekből kortárs és klasszikus szerzők műveit is megvehetik az olvasók. A könyves kezdeményezés azóta Highlights of Hungary-díjat nyert, az ötletgazda, Vecsei H. Miklós pedig nemrég Hosszú Katinkával közösen ugrott a Duna Aréna medencéjébe és ezzel együtt egy közös projektbe.

A POKET csapata az olvasás népszerűsítésén túl ugyanis azt hirdeti, hogy az olvasó minden környezetben meg tudja találni a társait, velük pedig a közös célokat - ebben pedig mostantól partner a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is, aki a legújabb POKET-könyv nagykövete lett. Ő a következőket mondta:

„Talán kevesen tudják, hogy nagyon szeretek olvasni, és a hosszú utazásaimra soha nem indulok el könyv nélkül. Bár az úszás egyéni sportág, a vízben egyedül kell helytállnom, nem véletlen, hogy minden úszó csapatban edz, mert a közösségnek óriási motiváló ereje van. A közös élmény, a munka, az erőfeszítés, a siker okozta öröm mind akkor igazi, ha meg tudod osztani valakivel. Az olvasás is hasonló, a könyv gondolatokat ébreszt, amiket ki kell beszélni magadból, ezáltal közösséget épít, és manapság egy jó közösség óriási kincs tud lenni.”

A POKET legújabb kötete a finn Kira Poutanen A csodálatos tenger című regénye, amely hazájában az év könyve díjat nyert. Vecsei H. Miklós azt mondta a könyvről, hogy „minden eddiginél pontosabban írja le egy 15 éves kamaszlány nehézségeit az életben, az iskolában és céljai keresésében. Tudjuk, hogy rengeteg fiatal van, aki a könyv főszereplőjéhez, Júliához hasonlóan nem találja a helyét, vagy botladozik a világban, ezért szerettünk volna felkérni nagykövetnek egy olyan hölgyet, akinek példája és embersége segít ezeken a bukkanókon és kérdéseken átbillenni.”

Forrás: POKET